Dramatický závěr v Olomouci, Teplice vezou z Androva stadionu cenné body

Osmadvacáté ligové kolo přivedlo ve slunečném odpoledni na Andrův stadion Teplice. Diváci sledovali zápas se dvěma zcela rozdílnými poločasy. V tom prvním jednoznačně kralovali hosté, druhá půle byla ve znamení snahy Sigmy o vyrovnání. To přišlo, na body ale nestačilo.

SK Sigma Olomouc – FK Teplice 1:2 (0:1)

První půle patřila Teplicím. Během první dvacetiminutovky se hrálo téměř výhradně na polovině Sigmy, Trubač pálil těsně vedle tyče, gólman Olomouce ale jeho střelu zneškodnil na roh.  Domácí se osmělili až po necelé půl hodině, a mohli být vděčni, že se Teplice přes výrazný tlak nedostaly do žádné vyložené gólovky. To zajímavé se začalo dít těsně před poločasem: nejprve Chytil při snaze centrovat trefil bránícího hráče do ruky, stadion se dožadoval penalty, ta pak skutečně přišla – ale na druhé straně. Již v nastaveném čase tak Matěj Hybš poslal hosty do vedení – 0:1.

Sigma udělala do druhé půle hned tři korekce v sestavě, hra domácích se po přestávce výrazně zlepšila, nedostávali se ale do relevantních šancí. Nejnadějněji vypadala hlavička Chytila, který ale při výskoku stačil povalit i obránce Horu a již poněkolikáté v utkání museli na hřiště lékaři. Šedesátá sedmá minuta pak přinesla obrovskou šanci Zifčáka, vyrovnat se ale nepodařilo. O minutu později se stadion znovu dožadoval penalty za faul na Fortelného, hrálo se ale dál. Deset minut před koncem to Sigmě konečně vyšlo – Jakub Pokorný našel odražený míč a střelou k tyči nedal Grigarovi šanci – 1:1. Bohužel, domácí se z vyrovnání dlouho neradovali – za pět minut vedly Teplice znovu. V pokutovém území se nejlépe zorientoval Núr a hosté vedli 1:2. Vzápětí mohl znovu srovnat Beneš, šanci ale trestuhodně zahodil. Sigma vsadila ve zbytku času na dlouhé nakopávané míče, už v nastavení střílel nebezpečně Fortelný, v páté minutě nastavení pak Grigar zázračně zlikvidoval tutovku Zmrzlého. Tepličtí však těsnou výhru ubránili.

Branky: 80. Pokorný – 45+3. Hybš (pen.), 84. Núr

SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal (66. Fortelný), Pokorný, Beneš, Sláma – Breite (C) (46. Greššák), Ventúra (46. Zifčák) – Navrátil (87. Vaněček), Pospíšil, Zorvan (46. Zmrzlý) – Chytil.
Trenér: Jílek

FK Teplice: Grigar (C) – Chaloupek, Mičević, Hybš – J. Hora II, L. Mareček, Trubač (88. Radosta), Jukl, Urbanec – Gning (76. Žák), Fila (72. Núr).
Trenér: Frťala

Miroslav Hladiš