Čtyři branky v Edenu a demolice Sigmy, ta na jaře poprvé prohrála

Pětadvacáté kolo fotbalové ligy svedlo proti sobě Slavii a Sigmu. Hosté na jaře ještě neprohráli, každá série má ale jednou konec a na sešívané dnes nestačili. Přes šestnáct tisíc diváků sledovalo pohodlné vítězství Slavie, která si tak podržela první místo v tabulce.

SK Slavia Praha – SK Sigma Olomouc 4:0 (1:0)

Olomouc začala na Slavii nebojácně, první vážnější šanci si ale připravili domácí – v sedmnácté minutě poprvé zahrozil Mick Van Buren, pálil ale těsně vedle. Právě on se pak poprvé v utkání radoval, když překonal Macíka v olomoucké bráně již v nastaveném čase první půle, a Slavia vedla 1:0.

Ve dvaašedesáté minutě se pak po závaru v pokuovém území Sigmy nejlépe zorientoval Ondřej Lingr, a domácí už vedli o dvě branky – 2:0. Domácí potom vystřídali oba střelce, na hřiště se dostali Tecl s Oscarem, čtvrt hodiny před koncem se pak prosadil hlavou Ivan Schranz a bylo to 3:0. Jestliže první půli zvládla Sigma proti favoritovi se štítem, nyní již na hřišti kralovalo jen jedno mužstvo. Ještě v nastaveném čase přišel čtvrtý gól, kdy přesně k tyči zakončoval Václav Jurečka.

Branky: 45+3. Van Buren (Schranz), 62. Lingr, 75. Schranz (Douděra), 0+4. Jurečka (Zafeiris)

SK Slavia Praha: O. Kolář – Masopust (70. Jurečka), Ogbu, Holeš (C), D. Jurásek – P. Ševčík (80. Pech), Hromada (39. Zafeiris) – Douděra, Lingr (70. Oscar), Schranz – Van Buren (70. Tecl).
Trenér: Jindřich Trpišovský

SK Sigma Olomouc: Macík – Navrátil (84. Poulolo), Pokorný, Greššák, Sláma (57. Zmrzlý), Breite (C) (71. Zifčák), Ventúra (71. Ola), Vodháněl, Pospíšil, Zorvan (57. Chvátal), Chytil.
Trenér: Václav Jíl
ek

Miroslav Hladiš