Alžběta Křížová vyhrála na Miss OK skoro všechno, co se dalo. Jak se vám líbí?

V olomouckém Sklubu se ve čtvrtek večer uskutečnil 9. ročník Miss OK, který byl letos stylizovaný do dvacátých let minulého století. Galavečer moderovala dvojice Eva Decastelo a Petr Šimek. Absolutní vítězkou se nakonec stala Alžběta Křížová.

Sedmnáctiletá studentka druhého ročníku Střední zdravotnické škola v Hradci Králové Alžběta Křížová se ve čtvrtek večer stala v Olomouci Miss OK 2023. K hlavnímu titulu ještě přidala titul Miss Face, který ji přidělili přímo diváci, hlasující v sále. Titul Miss Internet získala Karmela Hošková z Krnova, první vicemiss OK se stala Anna Harbichová z Gymnázia Jeseník, druhou vicemiss pak Veronika Horáková z Obchodní akademie a jazykové škola Hradec Králové.

Eva Decastelo i Rockabilly Juniors: Večer měl grády

Čtvrteční večer byl nabitý už od brzkých ranních hodin, kdy dívky dorazily na fitting šatů a nácvik choreografie. Sál se diváky a podpůrnými týmy děvčat zaplňoval již hodinu před slavnostním zahájením, které obstarala kapela Rockabilly Juniors.

Neokoukaná choreografie ve stylu dvacátých let byla umocněna špičkovým výkonem moderátorské dvojice, kterou stejně jako loni tvořilo duo Eva Decastelo a Petr Šimek. Soutěžící dívky se musely předvést ve speciálním vystoupení ve stylu němé grotesky, tradiční disciplínou bylo i natočení videa. Finalistky také dostaly poprvé v historii soutěží Miss otázky generované umělou inteligencí. Ozvláštněním byla dvanáctiletá Laura Mohylová, která předvedla dechberoucí baletní vystoupení.

„Celý den jsme pracovali, aby bylo vše, jak má být. Večer zatím probíhá podle našich představ,“ vyjádřil se ředitel soutěže Roman Štěpánek k povedenému finálovému galavečeru. Spokojený je i se zázemím v Sklubu. „Mám Sklub rád a je skvělé, že letos se Miss koná již podruhé tady. Tohle místo má své genius loci,“ podotknul.

Video z vyhlášení si můžete prohlédnout zde:

Vlastimil Blaťák