Šestá jarní remíza Sigmy, bod z Plzně je ale cenný

Olomoucká Sigma se po pěti jarních remízách představila v Plzni, a veze z jejího hřiště remízu už šestou. Domácí byli v utkání favority, ale mírná územní převaha po většinu utkání nestačila. Plzeň netrefovala bránu, a Sigmě tam k bodu stačil jeden volej Mojmíra Chytila.

FC Viktoria Plzeň – SK Sigma Olomouc 1:1 (0:0)

Oboustranně ofenzivní fotbal byl k vidění hned od prvních minut. V desáté minutě našel Vlkanova nápaditým centrem hlavu Václava Jemelky, který ale minul bránu, jen o chvíli později pak zahrozila Sigma, Růskovu ránu ale zneškodil Staněk. Vzápětí znovu Vlkanova poslal do šance Tomáše Chorého, ani on ale nemířil přesně. Plzeň Sigmu v první půli výrazně přestřílela, ale ani jeden pokus domácích nemířil mezi tyče.

Góly padaly až ve druhé půli. Nejprve se prosadili domácí a jejich první střela na bránu v celém zápase hned skončila v síti – Vydra na levé straně našel Mosqueru, jehož centrovaný balon sklepl Chorý na Pavla Buchu, který se trefil přesně k pravé tyči – 1:0. Sigmě trvalo vyrovnání jen pět minut – Mojmír Chytil trefil parádně z voleje a vyrovnal na 1:1. Plzeň se vrhla do útoku, s vychýlenou muškou se ale potýkala i nadále. Už v nastaveném čase byl nejblíže druhé brance Plzně opět Bucha, pouze ale orazítkoval tyč a skóre se už neměnilo.

Branky: 63. Bucha (Chorý) – 68. Chytil (Sláma)

FC Viktoria Plzeň: Staněk – Holík, Hejda (C), Jemelka, M. Havel (84. Durosinmi) – Květ, Bucha – Kopic (78. Jirka), Sýkora (60. M. Vydra), Vlkanova (46. Mosquera) – Chorý.
Trenér: Michal Bílek.

SK Sigma Olomouc: Stoppen – Zifčák (65. Zorvan), Pokorný, Poulolo (55. Greššák), Sláma – Breite (C), Ventúra (55. Pospíšil) – Navrátil, Růsek, Vodháněl (55. Zmrzlý) – Chytil (90+2. Vaněček).
Trenér: Václav Jílek.

Rozhodčí: Starý – Kubr, Slavíček.

Miroslav Hladiš