Na rolby je to 1:1. Zápas s Karlovými Vary se v Olomouci nedohrál!

První utkání předkola mezi Olomoucí a Karlovými Vary se nedohrálo! Na vině je poškození ledu v prostoru u střídačky hostí, kvůli kterému čekali rozhodčí skoro dvě hodiny se zahájeném druhé třetiny. Nakonec byl ale první zápas předkola předčasně ukončen!

HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary 2:0 (2:0, -:-, -:-) – nedohráno

Olomouc šla do vedení už po padesáti vteřinách. Bleskový úvod zajistil nekrytý Silvester Kusko. V bojovém utkání byla Mora mírně lepší, zvýšit mohl v osmé minutě znovu Kusko, ujala se ale až dorážka Pavla Musila, a nások 2:0 Kohouty uklidnil. První dvacetiminutovka byla ale bohužel vším, co se v Olomouci ve středu odehrálo.

Druhá třetina pani ani nezačala. Nejprve se opravoval kus odloupnuté reklamy hlavního sponhora v rohu kluziště, následně se skoro dvě hodiny čekalo na opravu poškozené ledové plochy před střídačkou hostí – paradoxně na úplně stejném místě, na kterém byl led poškozen na podzim v Karlových Varech v urkání s Olomoucí, a zápas byl tehdy odložen. Po téměř dvouhodinovém čekání byl zápas ve 21 hodin definitivně rozhodčímu ukončen.

„První utkání předkola Generali Česká play-off Tipsport ELH mezi HC Olomouc a HC Energie Karlovy Vary hrané ve středu 8. 3. bylo za stavu 2:0 pro kohouty předčasně ukončeno. O tom, jak bude s tímto zápasem dále naloženo, rozhodne APK LH nejpozději do čtvrtečních 11:00. Na základě tohoto rozhodnutí klub oznámí další informace ohledně vstupenek z tohoto utkání. Majitelům těchto lístků doporučujeme tyto vstupenky si ponechat,“ uvedl klub v prohlášení na svém oficiálním webu.

HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Dujsík, Ondrušek (C), Škůrek, Rašner, Švrček, Řezníček, Mareš – Orsava, P. Musil, J. Káňa (A) – Bambula, Knotek (A), Kusko – Plášek ml., Klimek, Navrátil – Rutar, Strapáč, Kucsera.
Trenér: Jan Tomajko

HC Energie Karlovy Vary: Lukeš (Habal) – Huttula, Mikyska, Stříteský, M. Kočí, Havlín, Dlapa, Rohan – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Redlich, Jiskra, Kohout – Kružík, Koffer, Kofroň.
Trenér: David Bruk

Miroslav Hladiš