Mora se držela v Pardubicích 59 minut. Devatenáct vteřin před koncem bylo po nadějích

Velmi trpký závěr měl pro Olomouc druhý čtvrtfinálový zápas v Pardubicích. Olomouc držela po vyrovnaném průběhu bezbrankový stav po celý zápas, už už se oba týmy těšily na prodloužení, a pak devatenáct sekudn před koncem bylo naráz všechno jinak.

HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

stav série 2:0

S Lukášem v brance vyrazili Kohouti dobývat pardubickou tvrz, od prvních minut se vrhla do útoku, a především aktivní Anděl několikrát prověřil Willa. Na druhé straně pardubický Musil nastřelil břevno, následně dostaly Pardubice možnost první přesilové hry v zápase, nedokázaly ale dlouhodobě udržet útočné pásmo. Třetinu ukončil ve čtrnácté minutě problém s ledem, kvůli kteréímu oba týmy předčasně opustily hrací plochu a zamířily do šaten. Třetina se tak dohrávala po úpravě ledu a bezprostředně navazovala druhá.

Hrál se oboustranně útočný hokej, na první gól se ale přes strhující tempo stále čekalo. Olomoucké akcie držel nad vodou vynikající Lukáš, branka ale nepadla ani po čtyřiceti minutách.

S poslední změnou stran převzali iniciativu domácí, sedm minut před koncem mohl rozhodnout Košťálek, Lukáš byl ale pozorný a rychlým přesunem zachránil situaci. Podobný zákrok pak zopakoval bruslí minutu a půl před koncem při obrovské šanci Sedláka. Pak ale devatenáct vteřin před koncem napálil odražený puk Peter Čerešňák a Padubice vedly 1:0. Hosté si vyžádali oddechový čas, Lukáš odjel z branky a do opuštěné klece přidal duhý gól Tomáš Dvořák.

Branky a nahrávky: 60. Čerešňák (Radil, R. Kousal), 60. T. Dvořák (L. Sedlák)

HC Dynamo Pardubice: Will (Frodl) – T. Dvořák, Košťálek, D. Musil, Čerešňák, Vála, J. Kolář (A), Hrádek – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Říčka, Poulíček (C), Paulovič – Mandát, A. Musil, Vondráček.
Trenér: Radim Rulík

HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Dujsík, Ondrušek (C), Mareš, Škůrek, Řezníček, Švrček, F. Kočí – J. Káňa (A), Nahodil, Orsava – Bambula, Knotek (A), Navrátil – Plášek ml., Kusko, P. Musil – Klimek, Menšík, Anděl.  Trenér: Jan Tomajko

Miroslav Hladiš