Dobojováno, Olomouc čtvrtfinálovou bariéru nepřekonala. Dál jde Dynamo

Čtvrtfinálová série mezi Pardubicemi a Olomoucí je minulostí, tým z města perníku ji zvládl hladce 0:4 na zápasy. Olomouc se sympaticky nevzdávala ani za stavu 0:3 – na zápasy i ve skóre posledního utkání, hosté však mečbol proměnili a postupují mezi nejlepší čtyři.

HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

Pardubice měly velmi razantní vstup do zápasu. Hned v první minutě sice trefil tyčku Willovy branky Nahodil, skóre ale otevřeli hosté. Ciencala poslal do úniku Roberta Říčku, na jehož blafák byl Konrád krátký – 0:1. Hosté dále tlačili, Mora dokázala za dvanáct minut vyprodukovat pouze jednu střelu na branku a v naději ji držel Branislav Konrád. Nestačil pak ale na střelu z mezikruží obránce Davida Musila a Pardubice vedly 0:2. To už bylo s Olomoucí zlé.

Druhá třetina opět přinesla zvýšený výskyt šarvátek, rozhodčí ale vylučovali na obou stranách rovnoměrně. Dynamo ale nekompromisně kráčelo za postupem – po závaru před Konrádovou brankou švihem, olomouckého gólmana prostřelil Jan Mandát, a bylo to 0:3. Pokračoval boj o každý metr ledu, hosté si ale náskok zkušeně hlídali. Ke konci druhé třetiny se pak přeci jen podařilo Kohoutům snížit – švihem z prostoru mezi kruhy se o to postaral Lukáš Nahodil – 1:3.

Po druhé změně stran však Olomouc zabrala a dotáhla Pardubice na rozdíl jediné branky – Silvester Kusko sice spíš nahazoval, než střílel, puk ale skončil v síti – 2:3. Šanci na vyrovnání hledali Kohouti v odvolání brankáře již tři minuty před koncem, dlouho se jim dařilo držet se v pásmu, a sedmnáct sekund před koncem dostali navíc možnost přesilové hry. Hosté si ale jednobrankový náskok pohlídali a postupují mezi čtyři nejlepší týmy extraligy.

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – T. Černý, Ondrušek (C), Škůrek, Mareš, Řezníček, Švrček, F. Kočí – Orsava, Nahodil, J. Káňa (A) – Navrátil, Knotek (A), Bambula – P. Musil, Kusko, Plášek ml. – Anděl, Menšík, Klimek.
Trenér: Jan Tomajko

HC Dynamo Pardubice: Will (Frodl) – T. Dvořák, Košťálek, D. Musil, Čerešňák, Vála, J. Kolář (A), Hrádek – Říčka, Cienciala, Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – A. Musil, Poulíček (C), Paulovič – Mandát, Rákos, Vondráček.
Trenér: Radim Rulík

Rozhodčí: Šír, Cabák – Hlavatý, Lederer

Miroslav Hladiš