Šumperský hokej je po sestupu na prodej, klub se prodává přes inzerát

Jednatelka společnosti HOKEJ ŠUMPERK 2003, s.r.o. nabízí k odkupu 100% podíl společnosti. Toto strohé prohlášení se objevilo v sobotu na stránkách šumperského hokejového klubu, který v letošní sezóně znovu sestoupil z druhé nejvyšší soutěže.

Ne zcela tradiční způsob hledání kupce zvolil šumperský klub po sestupu do nižší soutěže. K oznámení využil inzerát, zveřejněný na klubovém webu.

„Cílem je pro Šumperk do budoucna zajistit sportovní ambice a ekonomickou sílu. Případné dotazy a nabídky směřujte na adresu či kontakt klubu do 24. 3. 2023,“ uvedl klub na svém oficiálním webu. Informace byla zveřejněna i na sociálních sítích, pod příspěvkem jsou však vypnuté komentáře.

Stalo se tak po sezóně, která se Drakům vůbec nepovedla, a jejím vyústěním je nyní opětovný pád do nižší soutěže. K poslednímu ligovému zápasu klub nastoupil s pouhými čtrnácti hokejisty.

Drakům ještě zbývá odehrát dvě ligová utkání, a to v pondělí na ledě Poruby a posléze doma proti Pardubicím B, ta už ale na osudu klubu nic nezmění. Šumperk prohrál posledních šest soutěžních zápasů, a po zásluze se poroučí o patro níž.

Bude se hrát v Šumperku vůbec mužský hokej? Fanoušci jsou na pochybách

Vyjádření, které klub poskytl na svém webu a na sociálních sítích, je velmi lakonické, což zavdává podnět k celé řadě spekulací. Fanoušci se obávají toho, že mužský hokej v Šumperku skončí úplně a spekuluje se i o možném prodeji licence, pokud by se nenašel kupec klubu.

Miroslav Hladiš