Olomouc otočila zápas s Budějovicemi, Lukáš po první třetině střídal

Pětačtyřicáté extraligové kolo svedlo dohromady Olomouc a České Budějovice. Hosté byli dvě třetiny lepším týmem, Olomouc ale v poslední dvacetiminutovce příkladně zabrala a vývoj utkání otočila. Připisuje si tak cenné tři body v tabulce.

HC Olomouc – Motor České Budějovice 3:2 (0:2, 1:0, 2:0)

Olomouc bez kapitána Ondruška vůbec nezačala dobře – hosté totiž otevřeli skóře Valského ranou, a už po minutě  to bylo 0:1. Budějovice byly celou první třetinu lepší, a těsně před sirénou se také dočkaly druhé branky – přesilovku využil Doležal a do šaten se šlo za stavu 0:2.

Čerstvý reprezentant Lukáš přepustil do druhé třetiny místo v brance Konrádovi, tlak hostí ale pokračoval. Třetí gól mohl přidat Vondrka, a Mora se těžko vracel do zápasu. Z tribun se dokonce začal ozývat pískot. V polovině zápasu se pak přece jen prosadili domácí, Navrátil se uvolnil od mantinetu a bekendovou střelou snížil – 1:2. Hosté pak ještě v závěru periody nastřelili tyč.

Poslední dějství začala Olomouc o poznání aktivněji, zajímavé šance si připravili Knotek a Bambula, čas ale běžel rychle. Do konce zbývalo sedm minut, když tlak domácích konečně zužitkoval Lukáš Klimek, jehož střela prošla těsně kolem tyče a bylo vyrovnáno – 2:2. Závěr pak jednoznačně patřil domácím – v následné přesilovce se nejprve objevil před prázdnou klecí hostů Knotek, těsně ale minul, další pokus Bambuly už ale skončil v síti – obrat byl dokonán, 3:2! Minutu před koncem to hsoté zkusili se šesti bruslaři, skóre se už ale neměnilo.

Branky a nahrávky: 34. Nahodil (Knotek, J. Káňa), 53. Klimek (Kusko, P. Musil), 55. Bambula (Plášek ml., Navrátil) – 2. Valský (Čachotský, Štencel), 20. Doležal (Pech, Percy)

HC Olomouc: Lukáš (21. Konrád) – Dujsík, Rašner, Škůrek, Mareš, Řezníček, Švrček, T. Černý – J. Káňa (A), Knotek (A), Bambula – Klimek, Nahodil (C), P. Musil – Plášek ml., Kusko, Navrátil – Rutar, Anděl, Olesz.
Trenér: Jan Tomajko

Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Vráblík, Štencel (A), Percy, Šenkeřík, Bindulis, Kachyňa, Hovorka – Čachotský, Pech (A), Gulaš (C) – Vondrka, Hanzl, Valský – Doležal, M. Toman, Dzierkals – V. Tomeček, Raška I.
Trenér: David Čermák

Miroslav Hladiš