Copak se děje, Sigmo? Olomouc zachraňovala remízu s Pardubicemi penaltou v nastavení

Jednadvacáté kolo nejvyšší fotbalové soutěže svedlo dohromady domácí Sigmu a poslední Pardubice, průběh utkání ale předpoklady nenaplňoval. Po čtyřech jarních remízách nyní Olomouc opět remizovala, bod ale zachránila až z penalty v osmé minutě nastavení.

SK Sigma Olomouc – FK Pardubice 2:2 (0:0)

Prvních deset minut utkání mezi občasnými sněhovými vločkami patřilo hostům, Sigma narážela na jejich kompaktní středovou řadu, obraz hry změnil až přímý kop z desáté minuty a následný roh pro domácí, kteří se pak rychle dostali do hry. Ventúra pálil těsně vedle tyče, a po zbytek poločasu vládlo na hřišti jen jedno mužstvo, herní převaha se ale neprojevila na skóre. Akcie hostů totiž držel vynikající gólman Nita, branku domácích hosté v první půli ohrožovali minimálně.

Vše se změnilo se začátkem druhé půle: Pikul si narazil míč s Janoškem a Michal Hlavatý střelou k tyči otevřel skóre – 0:1. Tím okamžikem se na hřišti začaly dít věci: Sigma srovnala za pouhé dvě minuty zásluhou Vodháněla – 1:1, ovšem už za další dvě minuty poslal hosty znovu do vedení pohlednou střelou Dominik Jasoněk – 1:2! Zkoprnělá Olomouc, které komentátoři před utkáním kázali povinné tři body z domácího hřiště proti ligovému outsiderovi, reagovala vystřídáním prakticky celé středové řady, čas ale začínal běžet příliš rychle. Domácí se snažili, většinu akcí vedl aktivní Růsek, tlak byl ale ryze platonický. Síť naopak potřetí rozvlnili hosté, branka ale neplatila pro ofsajd. Pardubice si konec utkání dobře odbránily, přesto došlo na nervózní závěr a rozhodčí Nehasil poslal za protesty na tribunu trenéra hostí Kováče. Sigma dostala v nastaveném čase ještě příležitost v podobě standardní situace, jistý Nita ale míč zneškodnil. V šesté minutě nastavení pak byla pro Olomouc po pádu Chytila v pokutovém území nařízena penalta! Ten pokutový kop proměnil a v osmé minutě nastaveného času tak domácícm zachránil bod.

Branky: 61. Vodháněl, 90+8. Chytil (pen.) – 59. Hlavatý (Černý), 63. Janošek

SK Sigma Olomouc: Trefil – Sláma, Pokorný, Beneš, Zmrzlý (46. Růsek) – Breite (C), Ventúra (66. Jak. Matoušek II) – Navrátil (72. Greššák), Vodháněl (83. Vaněček), Zorvan (72. Přichystal) – Chytil.
Trenér: Jílek

FK Pardubice: Nita – Kostka, Vlček, Hranáč, Chlumecký – Vacek, Helešic (56. Pikul), Hlavatý (84. Koukola), Janošek – Lima (56. Sychra), Černý (C) (68. Krobot).
Trenér: Kováč

Rozhodčí: Nehasil – Hrabovský, Mikeska

Diváci: 1957

Miroslav Hladiš