Bývalá olomoucká jednička Vošvrda usiluje o další postup mezi elitu: V dresu Vsetína!

Spolu s Jiřím Trvajem držel v první extraligové sezóně 2014/2015 naděje Kohoutů na zachování nejvyšší soutěže. Pak jej v Olomouci „přechytal“ Branislav Konrád a Tomáš Vošvrda šel hledat štěstí do německé soutěže. Dva roky strávil v Bayeruthu, pět let potom na Slovensku. Nyní se vrátil do Česka a chce další postup.

„Tomáše Vošvrdu si pamatuji ještě jako mladého, začínajícího kluka. Myslím, že Vsetín má velice šikovné gólmany i hráče do pole. Celkově jde o velice slušný tým,“ uvedl pro vsetínský klubový web Roman Čechmánek, který minulý týden navštívil trénink vsetínských hokejistů. Vsetín je po šestačtyřiceti odehraných kolech v Chance lize třetí a bude se rvát o postup mezi elitu. Pomoci mu může právě čerstvá posila do brankoviště Tomáš Vošvrda.

Vsetín totiž vytvořil velmi silnou gólmanskou dvojici. Maxima Žukova doplnil právě „Vošvec“, který po šesti odehraných zápasech v novém dresu udivuje statistikami: procento úspěšnosti zákroků má skoro nejlepší v celé Chance lize – 93,88%, průměr inkasovaných branek pouze 1,48. Nikdo není ve druhé nejvyšší soutěži lepší.

Po odchodu z Olomouce chytal Vošvrda v zahraničí. Ve Vsetíně se znovu sešel s Radimem Kucharczykem

Od roku 2016 působil 193 centimetrů vysoký gólman v zahraničí. Nejprve v Německu, poledních pět sezon pak na Slovensku. Na východ od našich hranic oblékal dresy Popradu, Liptovského Mikuláše a naposledy Michalovců. Nyní účastník mistrovství světa dvacetiletých z roku 2009 bojuje za zelenožluté barvy.

Na Valašsko jej na počátku ledna přivedly ambice vsetínského klubu a také dlouhodobý zájem o jeho služby. „Vím, jaký je cíl pro letošní sezonu. Bylo by krásné vyhrát poslední zápas sezony. Zažil jsem to již dříve v Olomouci a dodnes na to s bývalými spoluhráči vzpomínáme. Bylo by fantastické, kdyby se nám to podařilo i letos se Vsetínem,“ uvedl třiatřicetiletý gólman.

Vlastimil Blaťák