První gól v kariéře dal Chytil právě Spartě. Ta se ho bojí, pokoří ji i v sobotu?

Sobotní start jarní části fotbalové ligy se na Hané nese v duchu pokračování (ne)přetsupového příběhu střelce Mojmíra Chytila. Jeho námluvy se Slavií zatím k odchodu z Androva stadionu nevedly, Sigma tak bude mít mladého forvarda proti Spartě v sestavě.

„Pro mě je Sparta speciální soupeř tím, že jsem jí dal první ligový gól v kariéře,“ vzpomněl útočník na svoji premiérovou trefu v nejvyšší soutěži, kterou zaznamenal 23. února 2021. Hanáci tehdy díky jeho brance porazili Spartu 1:0.

Sparťané se na Chytila připravují, obávají se olomouckého útoku

„Určitě to bude těžký zápas. Hrajeme s týmem, který je na nás hned nalepený, ale my  budeme chtít vyhrát,“ uvedl sparťanský trenér Luboš Loučka pro klubový web. Věří, že úspěch přinese jeho týmu dobrá obrana a efektivita v obou velkých vápnech. Podle jeho slov se bude Sparta spoléhat na to, že se povede dát rychlý gól.

Na Sigmě oceňuje především propracované standardní situace a je si vědom, jaká síla vězí v sigmáckém útoku. „Celkově je ten tým velmi silný, mají výborné útočníky, Chytil hraje ve skvělé formě,“ uvedl.

Utkání bude střetem dvou tabulkových sousedů. Hanáci se za tým z Letné vyšvihli po posledním podzimním utkání, v němž zdolali Brno 3:2.

Utkání se Spartou startuje na Andrově stadionu v sobotu 28. ledna v 18 hodin.

Miroslav Hladiš