Olomouc vybrala Třinec, Lukášovi chybělo k čistému kontu šest vteřin

38. extraligové kolo zavedlo olomoucké Kohouty do Třince. Mora po ne úplně vydařené první polovině ledna zoufale potřebovala bodovat. To se podařilo, o výsledku rozhodla už první třetina, dramatická poslední minuta už na osudu utkání nic nezměnila a Olomouc si veze z Trřince cenné tři body.

HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Oba týmy stále zápasí s rozsáhlou marodkou, a Olomouc tak vyjela na led Třince bez Káni, ale i bez Dujsíka nebo Strapáče. Přesto se hostům od úvdu zápasu dařilo nebýt pasivní, a snaha byla korunována v desáté minutě vedoucím gólem z hole Alexe Rašnera – 0:1. Třinec zvýšil obrátky a několikrát se dostal do gólových příležitosti, žádnou ale neproměnil a naopak znovu inkasoval – Jakub Navrátil využil ztrátu puku domácích hráčů a trefil přesně do růžku – 0:2.

Zajímavý hokej s mírnou převahou hostů byl k vidění i ve druhé třetině, při šancích Ocelářů se ovšem několikrát vyznamenal Lukáš, který po ráně Hudáčka zvládl zasáhnout i hlavou. Skóre se ve druhé třetině přes sílící třinecký tlak neměnilo.

Třetí část hry zahájil dvěma nebezpečnými ranami dnes velmi aktivní Rašner, na druhé straně se dostal do šance Hrňa, naštěstí pro hosty ale nemá takovou formu, jakou před lety předváděl právě v olomouckém dresu. Rychle běžící čas hnal domácí do útoku, olomoucká obrana ale šlapala jako hodinky. Tři minuty před koncem to domácí zkusili bez gólmana v šesti, vyprodukovali obrovský tlak, snížit se ale nepodařilo a naopak Lukáš Nahodil trefil prázdnou klec – 0:3. Aby toho nebylo v zápase málo, šest vteřin před koncem ještě vstřelil čestný gól Třince Daniel Kurovský, a kosmeticky zkorigoval výsledek.

Branky a nahrávky: 60. Kurovský (Roth) – 10. Rašner, 18. Navrátil, 60. Nahodil

HC Oceláři Třinec: Kacetl (Daneček) – Marinčin, Havránek, Čukste, J. Jeřábek, Roth, M. Doudera, Zahradníček – M. Růžička (C), Voženílek, Hrňa – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Buček.
Trenér: Zdeněk Moták

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), Rašner, Mareš, T. Černý, Řezníček, Švrček, Škůrek – Kunc, Knotek (A), Bambula – Plášek ml., P. Musil, Orsava (A) – Kusko, Nahodil, Navrátil – Olesz, Anděl, Rutar.
Trenér: Jan Tomajko

Miroslav Hladiš