Demolice Kladna v Olomouci, Jágr střelecký rekord Howea zatím nedorovnal

Mezigenerační souboj Jaromíra Jágra a Gordieho Hoewa o korunu nejlepšího střelce všech dob se v pětatřicátém extraligovém kole v Olomouci vyrovnání nedočkal. Kladno celý zápas výrazně ztrácelo a tři body zůstávají po zásluze na Hané.

HC Olomouc – Rytíři Kladno 6:2 (2:0, 3:0, 1:2)

Na první gól čekala Plecharéna jen necelé tři minuty: Karel Plášek střelou z otočky překonal Brízgalu a domácí vedli 1:0. Kladnu se nedařilo nic, a tak se stalo, co muselo – po úspěšném vhazování našel Orsava Jana Bambulu a jeho tvrdá rána znamenala vedení 2:0.

I druhá třetina začala stejně, jako ta první – gólem Olomouce. prosadil se Silvester Kusko a zvýšil už na rozdíl v poměru 3:0. bezradně působící Kladno pak po chvíli při vyloučení Dotchina inkasovalo počtvrté, autorem branky byl Jiří Ondrušek, a nešťastný Brízgala opustil brankoviště. Jeho náhradník Bow vydržel neinkasovat jen devět minut, se závěrem druhé třetiny se v brankovišti nejlépe zorientoval Adam Rutar, a zvýšil na 5:0.

Ze třetí části hry uběhla jen minuta, a OLomouc vedla už 6:0 – Karel Plášek doklepával do odkryté brány. Hostům se alespoň vzápětí podařilo snížit zásluhou Adama Kubíka, jinak ale Kladno působilo stejně bezradným dojmem, jako po celý zbytek utkání. Přesto se hostům podařilo vsítit ještě jeden gól, a to po kuriózním nahození puku pd červené čáry. Kotouč nečekaně poskočil před Konrádem a zaplul do sítě, autorem branky byl Ondřej Slováček – 6:2.

Branky a nahrávky: 3. Plášek ml. (Kunc, P. Musil), 14. Bambula (Orsava, Ondrušek), 24. Kusko (Ondrušek), 27. Ondrušek (Navrátil), 34. Rutar (Ondrušek, Bambula), 42. Plášek ml. (Kunc) – 44. Kubík, 59. Slováček (Plekanec)

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), T. Černý, Mareš, Dujsík, Řezníček, Švrček, Rutar – Bambula, Knotek (A), Orsava (A) – Plášek ml., Kunc, P. Musil – Klimek, Kusko, Navrátil – Tomeček, Anděl, Matašovský.
Trenér: Jan Tomajko

Rytíři Kladno: Brízgala (27. Bow) – Kehar, Dotchin (A), Slováček, Sotnieks, Cibulskis – Babka, Kubík, Plekanec (C) – Jágr, Michnáč, Filip – Brodecki, M. Procházka, Pytlík – Indrák, Beran, Zikmund (A) – Melka.
Trenér: Otakar Vejvoda

Miroslav Hladiš