Debakl v Liberci. Mora doplácí po reprezentační pauze na rozsáhlou marodku

Hokejisté Olomouce se ve velmi improvizované sestavě jen se třemi kompletními útočnými formacemi vydali k utkání čtyřiatřicátého kola do Liberce, a přidali další porážku, tentokrát poměrně vysokou. Trenérům nezbývá, než doufat v brzké uzdravení opor.

Bílí Tygři Liberec – HC Olomouc 6:1 (2:1, 3:0, 1:0)

První třetina nabídla vyrovnaný hokej, šance ale lépe proměňovali domácí hokejisté. Petr Jelínek otevřel skóre už po necelých dvou minutách. Olomouc sice bleskově vyrovnala díky ráně Jana Knotka, pak už ale patřil led Liberci. Na začátku sedmé minuty poslal domácí do vedení Jan Ordoš a do šaten se šlo za stavu 2:1.

Druhá část hry patřila jednoznačně domácím. Nejprve Oscar Flynn zmátl olomouckého obránce a mezi nohy prostřelil Lukáše potřetí, aby pak před koncem třetiny Liberec úplně rozebral olomouckou obranu a Jakub Rychlovský zvýšil na 4:1. Do sirény se ovšem skóre měnilo ještě jednou, když minutu před koncem přidal pátou branku Jaroslav Vlach.

Do olomoucké branky si na poslední třetinu stoupnul Branislav Konrád, obraz hry se ale příliš nezměnil. Domácí si v poklidu hlídali zápas, šest minut před koncem přidal šestou branku domácích znovu Jan Ordoš. Kromě rozsáhlé marodky hostů je nutné zmínit také to, že Liberec již druhý domácí zápas neměl ani jednoho vyloučeného hráče, a body tým získává také disciplinovaností.

Branky a nahrávky: 2. Jelínek (Rychlovský, Vlach), 7. Ordoš (Birner, Vlach), 28. Flynn (Ordoš, A. Najman), 38. Rychlovský (Vlach, Jelínek), 39. Vlach (Balinskis), 54. Ordoš (Flynn) – 4. Knotek (Bambula)

Bílí Tygři Liberec: Kváča (Neužil) – Nedomlel, Balinskis, Melancon, Ivan, Štibingr, Kolmann, Šedivý – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Ordoš, A. Najman, Flynn – Vlach, Jelínek (C), Rychlovský – Jenčovský, Šír (A), Dlouhý.
Trenér: P. Augusta

HC Olomouc: Lukáš (41. Konrád) – Ondrušek (C), T. Černý, Řezníček, F. Kočí, Škůrek, Švrček, Kunc, Rutar – Bambula, Knotek (A), Orsava (A) – Klimek, Strapáč, P. Musil – Plášek ml., Navrátil, Handl – Kusko.
Trenér: J. Tomajko

Miroslav Hladiš