Debakl s Litvínovem odčiněn, Mora si poradila s Plzní

Čtyřicáté extraligové kolo přivedlo na led Olomouce tabulkového souseda, tým Plzně. Ta v utkání dlouho tahala za kratší provaz, nakonec ale předvedla dramatický závěr a Kohouti se o osud utkání museli strachovat až do poslední vteřiny.

HC Olomouc – HC Škoda Plzeň 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Nervózní utkání přineslo nekonečnou, pětačtyřicet minut trvající první třetinu, rozkouskovanou neustálými přerušováními a vyloučeními. Jedno z nich přineslo štěstí domácím, kteří díky Jan Knotkovi využili přesilovku pět na tři a Olomouc tak šla do šaten s jednobrankovým vedením.

Plzeň se vrátila do zápasu hned po dvou minutách po změně stran. Mertl obkroužil Konrádovu branku, našel před ní Davida Kvasničku, a Plzeň vyrovnala. Domácí se vrátili do vedení ještě před polovinou utkání, kdy růžek branky trefil přesně Lukáš Mareš.

Třetí gól přidala Mora jen půl minuty po začátku třetí třetiny – Nahodilovu ránu tečoval Jan Knotek. Oba týmy točily a divácky atraktivní utkání nádherně gradovalo. Plzeň se pomalu dostávala do závěrečného tlaku, z tempa ji ale vytrhllo zbytečné vyloučení Poura. Šest minut před koncem se dostal do úniku Jan Káňa, Pavláta ale neprostřelil. Hosté zkusili hru bez gólmana už čtyři a půl minuty před koncem  a po pár minutě se jim povedlo zásluhou rány Jakuba Poura snížit – 3:2. Poslední dvě minuty pak Olomouc už hubený náskok ubránila a tři body z důležitého utkání zůstávají doma.

Branky a nahrávky: 7. Knotek (Plášek ml., J. Káňa), 30. Mareš (Orsava), 41. Knotek (Nahodil, J. Káňa) – 23. Kvasnička (Mertl, Blomstrand), 57. Pour (Kodýtek)

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek, Dujsík, Rašner, Škůrek, Mareš, Švrček, Rutar – J. Káňa, Strapáč, Orsava – Klimek, Nahodil, P. Musil – Plášek ml., Knotek, Bambula – Kunc, Kusko, Olesz.
Trenér: Jan Tomajko

HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Baránek, Zámorský, Houdek, Kaňák, Kvasnička, Jiříček – Hrabík, Suchý, Pour – Schleiss, Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Mertl, Holešinský – Bitten, Malát, M. Lang.
Trenér: Petr Kořínek

Miroslav Hladiš