Bitva na moravském poli pro Kometu, Kohoutům se nedařilo nic

Olomouc se sice s početnou marodkou nyní v extralize trápí, Kometa se ovšem do dneška trápila ještě mnohem víc – herně a výsledkově. Bitva na moravském poli v rámci sedmatřicátého kola tak získala pikantní nádech, Brno se po sérii porážek ale herně chytilo k nelibosti Kohoutů právě v tomto zápase.

HC Olomouc – HC Kometa Brno 1:4 (0:0, 0:1,1:3)

Brno nastoupilo v sestavě s čerstvým vicemistrem světa Šalém, zatímco Olomouc bez Matouše Menšíka, který odjel do Přerova vypomoci Jihlavě v Chance lize. Úvod utkání byl z obou stran plný nepřesností, Kometu dostalo do hry vyloučení Branislava Konráda za podražení, svoje šance ale nedokázala proměnit.

I začátek druhé třetiny patřil hostům z Brna, domácí ale s postupujícím časem vyrovnali hru. V polovině utkání se pak Brňanům konečně podařilo proměnit přesilovku, z otočky pálil Šalé, a přesně dorážel Jakub Flek – 0:1. Olomouc se snažila o vyrovnání a hra se začala přiostřovat. Plecharéna viděla v této části zápasu hned několik menších potyček.

Třetí třetina začala střelou Kristiána Pospíšila, po které za Konrádem zvonila tyč, o pár minut později pak Kometa využila chybu domácích v rozehrávce, a z přečíslení přidal druhý gól Petr Holík – 0:2. Zhruba deset minut před koncem se konečně prosadili i domácí – snižoval z brejku Karel Plášek a krásně třefil přesně do šibenice – 1:2. Vzápětí dostala Olomouc možnost přesilové hry, kterou sice sehrála aktivně, ale bez gólového efektu. Naopak se vzápětí vylučovalo v domácích řadách a hosté šanci využili – situace se zkouamla u videa, teč Martina Zaťoviče ale platila – 1:3, a neúspěšnou trenérskou výzvu zaplatil domácí tým dalším vyloučením.Dvě minuty před sirénou to domácí ještě zkoušeli s šesti bruslaři v poli, prázdnou bránu ale přes celé kluziště trefil Andrej Kollár a bylo rozhodnuto.

S výjimkou zápasu s Kladnem Olomouc ještě v novém roce nedokázala zvítězit.

Branky a nahrávky: 50. Plášek ml. (Dujsík) – 34. Flek (Kučeřík, Šalé), 46. Holík, 56. Zaťovič (Kundrátek, Zbořil), 59. Kollár

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), Dujsík, Mareš, T. Černý, Řezníček, Švrček, Rutar – Orsava (A), Knotek (A), Bambula – P. Musil, Kunc, Plášek ml. – Navrátil, Nahodil, Kusko – Olesz, Anděl, Klimek.
Trenér: Jan Tomajko

HC Kometa Brno: Furch (Kavan) – Kučeřík, Kundrátek (A), Ščotka, Holland, Hrbas, Gulaši (A), Němec – Pospíšil, Holík, Horký – Zaťovič (C), Kollár, Flek – Raška I, Zbořil, Šalé – Koblížek, Strömberg, Süss.
Trenér: Patrik Martinec

Miroslav Hladiš