Sezóna jako hrom: Olomouc si podala i ambiciózní Třinec!

Olomoucká jízda extraligou nekončí! V utkání pětadvacátého kola sice hostující Třinec nad domácími dvě třetiny vedl, demoliční třetí třetina ale rozhodla o tom, že tři body zůstávají na Hané. Do sestavy Kohoutů se vrátil Branislav Konrád, přestože napoprvé jen kryl záda Lukášovi.

HC Olomouc – HC Oceláři Třinec 4:2 (0:1, 0:0, 4:1)

Třinec začal v Olomouci dobře, leč poněkud profesorsky, Olomouc si ale dlouho s takovým hokejem nevěděla rady. Gólový účet utkání otevřel už v páté minutě Samuel Buček, který se po chybě olomoucké obrany objevil zčistajasna sám před Lukášem a poslal hosty do vedení – 0:1.

Druhá perioda v Plecharéně gól nepřinesla. Třinec nadále obládal utkání, ve veliké šanci se znovu objevil Buček, Lukáš ale tentokrát jeho pokus zneškodnil. Za domácí se blýskl únikem Káňa, vyrovnat mohl i Řezníček, žádný z pokusů se ale neujal.

Se začátkem třetí třetiny pak bylo rázem všechno jinak. Nejprve vyrovnal Silvester Kusko, který zečoval nahození Škůrka, a vrátil Moru do zápasu – 1:1. Ta pravá destrukce Třince ale začala až v poslední pětiminutovce: nejprve poslal Olomouc do vedení Karel Plášek, jehož střelu si Mazanec sám srazil do sítě. Třinec ještě stačil v čase 57:35 srovnat Danielem Kurovským a už už vyhlížel dvě a půl minuty před koncem prodloužení, na to ale nedošlo: Olomouci vrátil vedení ani ne do minuty Jakub Navrátil, kterého mistrovsky uvolnil Káňa, Třinec zkusil hru bez gólmana, ale inkasoval počtvrté z hole Kuska.

Branky a nahrávky: 44. Kusko (Škůrek), 56. Plášek ml. (P. Musil, Škůrek), 59. Navrátil (J. Káňa, Knotek), 60. Kusko (Knotek) – 5. Buček (Voženílek, Čukste), 58. Kurovský (M. Růžička, Čukste)

HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Ondrušek (C), Mareš, Rašner, Škůrek, Švrček, T. Černý, Řezníček – J. Káňa (A), Knotek (A), Bambula – Plášek ml., P. Musil, Navrátil – Olesz, Kusko, Kucsera – Menšík, Anděl, Rutar

HC Oceláři Třinec: Mazanec (Daneček) – Marinčin, M. Doudera (A), Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Mar. Adámek – Daňo, Voženílek, M. Růžička (C) – Buček, Hudáček, Kurovský – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Svačina, Haas, Hrňa – Lyszczarczyk

Miroslav Hladiš