Olomouc zvítězila ve Varech, premiéru v lize zažil Tomáš Galvas

Třicáté extraligové kolo svedlo proti sobě Karlovy Vary a Olomouc. Zápas měl před mizernou návštěvou pouhých dvou tisícovek diváků v hale jednoznačný průběh, za pozornost stojí nasazení šestnáctiletého Tomáše Galvase do prvního extraligového zápasu v kariéře.

HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc 0:0 (0:2, 0:1, 0:0)

S dorostencem Dominikem Frgálem jako náhradním gólmanem a poprvé v sestavě s Tomášem Galvasem nastoupila Mora na karlovarský led. Domácí vstoupili do zápasu aktivně, pořádnou příležitost si ale nevytvořili a v desáté minutě inkasovali z hole Lukáše Nahodila, který dorazil Orsavův pokus – 0:1. Těsně před koncem první třetiny podruhé překonal domácího gólmana Lukeše Jakub Navrátil. Platnost branky muselo potvrdit video.

Do druhé části hry Energie vyměnila gólmana, hra ale k dívání moc nebyla. Oba týmy předváděly řadu nepřesností, zaujala jen Rachůnkova tyč, a obraz hry změnila až olomoucká přesilovka čtyři na tři, kterou využil Jan Knotek – 0:3.

V poslední třetině se karlovarští snažili s výsledkem ještě něco udělat, avšak nedařilo se jim nic vymyslet. Nudný hokej žádnou další branku nepřinesl a OLomouc si tak ze západu Čech odváží tři body. Nadále tak drží třetí místo v tabulce navzdory dotírajícím týmům Třince a Sparty.

Branky a nahrávky: 10. Nahodil (Orsava, Mareš), 20. Navrátil (Plášek ml., Mareš), 37. Knotek (Nahodil, Orsava)

HC Energie Karlovy Vary: Lukeš (21. Habal) – Huttula, Pulpán (A), Bartejs, Stříteský, Rulík, Havlín, Rohan – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek – Rachůnek (A), Hladonik, Koffer – Juusola, Gríger, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kružík.
Trenér: David Bruk

HC Olomouc: Lukáš (Frgál) – Ondrušek (C), Galvas, Mareš, Rutar, Švrček, Řezníček – J. Káňa, Knotek (A), Bambula – Klimek, Nahodil, Orsava (A) – Plášek ml., Kusko, Navrátil – Kunc, Strapáč, Olesz – Anděl.
Trenér: Jan Tomajko

Miroslav Hladiš