Olomouc vynulovala Boleslav, Konrád po návratu s nulou!

Extraliga se minulým kolem přehoupla do své druhé poloviny, a nadešel čas odvet. Do Olomouce zavítala podruhé v sezóně Mladá Boleslav, a podruhé v sezóně také odjížděla domů s prázdnou.

HC Olomouc – BK Mladá Boleslav 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Boleslav začala v Olomouci lépe, celých úvodních dvacet minut ale hosté nedokázali dát gól a jako by se do dalšího průběhu zápasu marným tlakem vyčerpali. Domácí měli i štěstí, zejména po Šmerhově ráně, kdy za Konrádem zvonila tyč.

Zápas rozhodla druhá třetina. Nejprve Navrátil připravil gól pro Karla Pláška, který doklepával do odkryté brány, o pár minut později Jakub Orsava vystihl protipohyb Krošelje a zvýšil na 2:0.

Hosté se nevzdávali, za Konrádem ve třetí části hry po Beránkově ráně znovu zazvonila tyč, nevyšel ale ani závěrečný pokus o hru bez brankáře a tři body tak zůstávají na Hané.

Branky a nahrávky: 32. Plášek ml. (Navrátil, Strapáč), 39. Orsava (Nahodil, Knotek)

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), Rutar, Rašner, Mareš, Švrček, Řezníček – Bambula, Knotek (A), Orsava (A) – Kusko, Nahodil, Olesz – Plášek ml., Strapáč, Navrátil – Ministr, Anděl, Handl.
Trenér: Jan Tomajko.

BK Mladá Boleslav: Krošelj (Stuchlík) – Pýcha, R. Jeřábek, Jánošík, Bernad, Lintuniemi, Křepelka, Štich – Lunter, Lantoši, Šťastný (A) – Kantner, O. Najman (A), P. Kousal – Eberle, Fořt, J. Stránský (C) – Šmerha, Závora, M. Beránek.
Trenér: Ladislav Čihák.

Miroslav Hladiš