Olomouc udolala Pardubice v prodloužení, bod navíc trefil Nahodil

Jednatřicáté extraligové kolo svedlo dohromady na olomouckém ledě domácí Kohouty s Pardubicemi. Vyrovnaná bitva dospěla do prodloužení, ve kterém byla úspěšnější Olomouc.

HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice 3:2 p.p. (0:1, 1:1, 1:0 – 1:0)

Divácky velmi zajímavá první třetina nabídka spoustu šancí na obou stranách, ujala se ale jen šance Tomáše Hyky, který prudkou ranou po ledě otevřel skóre utkání – 0:1. Vyrovnat mohl Bambula, po jeho střele ale zazvonila pouze tyč.

Do druhé části vstoupila Olomouc velmi aktivně, nadějné střelecké pozice si vypracovali Rutar a Rašner, vzápětí pak i aktivní Káňa. Pardubice oproti úvodní části výrazně polevily, do nadějné šance se ale dostal Lukáš Sedlák, jehož únik brilantně zlikvidoval Lukáš. V polovině utkání se Olomouc konečně dočkala vyrovnání – Lukáš Anděl nejprve objel Willovu branku a pokusil se zasunout puk, což se napoprvé nepovedlo, ale pohotový Tomáš Dujsík jeho akci dokončil – 1:1. O chvíli později mohl poslat Moru do vedení Knotek, ale přestřelil. V závěru třetiny hráli hosté v oslabení, paradoxně si v tuto dobu vypracovaly největší šanci celé třetiny, kdy se Tomáš Vondráček proháčkoval až před Lukáše. Jakmile se poměr hráčů na ledě vyrovnal, vzal to na sebe Robert Říčka a vrátil Pardubicím vedení – 1:2.

Úvod třetí třetiny přinesl nejprve z přemíry snahy nepřesnosti na obou stranách. Iniciativu převzali hosté, zblízka zakončoval Sedlák, Lukáš ale jeho pokus vychytal. Uvolnit se pokoušel kapitán Ondrušek, většinu času se ale olomoučtí jen bránili. Deset minut před koncem však dostali příležitost ke korekci výsledku při vyloučení Tomáše Dvořáka, a nabídnutou šanci rychle využili – Jan Káňa srovnal nechytatelnou dělovkou – 2:2. Branka změnila obraz hry, Olomouc ožila, kteří začali Willa zasypávat střelami. V nadějné pozici se ocitl Navrátil, na druhé straně znovu zahrozil Sedlák. V úplném závěru mohl rozhodnout Zohorna, neuspěl ale a zápas dospěl do prodloužení.

Po osmi vteřinách prodloužení mohl rozhodnout Ondrušek, Will se ale přemístil včas. Vzápětí putoval za katr za vysokou hůl Zohorna, a tento okamžik se ukázal zápasu osudným – Lukáš Nahodil rozhodl o tom, že dva body zůstanou v Olomouci.

Branky a nahrávky: 30. Dujsík (Anděl, Olesz), 50. J. Káňa (Ondrušek, Knotek), 61. Nahodil (J. Káňa, Ondrušek) – 10. Hyka (L. Sedlák), 39. Říčka (T. Zeman, Čerešňák)

HC Olomouc: Lukáš (Frgál) – Ondrušek (C), Rutar, Mareš, Švrček, Rašner, Dujsík – J. Káňa (A), Knotek (A), Bambula – Nahodil, Kunc, Plášek ml. – Kusko, Navrátil, Anděl – Strapáč, Olesz.
Trenér: Jan Tomajko.

HC Dynamo Pardubice: Will (Frodl) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko, Hrádek – R. Kousal (A), Zohorna (A), Vondráček – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – Říčka, Poulíček (C), A. Musil – Kaplan, Kaut, T. Zeman.
Trenér: Richard Král.

Rozhodčí: Pražák, Kika – Axman, Rampír.

Miroslav Hladiš