Na zimní sezónu v Jeseníkách láká Ester Ledecká, hory navrch slibují i anděly

Návštěvníci Jeseníků mohou už teď počítat s připravenými běžeckými tratěmi a slibně započatou sezónou pro lyžaře. Běžkařům letos opět pomohou andělé bílé stopy. Poetické označení míří na správce běžeckých tratí. Jejich úkolem je udržovat stopy kvalitní a dobře sjízdné. Olomoucký kraj jim přispěl na pořízení speciální čtyřkolky, jejíž pomocí se stopy projíždí.

„Příznivci sjezdového lyžování nebudou zklamaní. Některé sjezdovky už mají otevřeno, další se intenzivně připravují k brzkému zahájení sezóny. Zhruba 430 kilometrů tras zase čeká na milovníky běžkování,“ pozval do hor Tomáš Rak, ředitel Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu.

Návštěvníkům hor pomůže i nový web www.jdemenabezky.cz, který ukáže, kde jsou upravené lyžařské tratě, kam zajít na jídlo nebo odkud bude nejlepší rozhled na hory. Pro ještě větší komfort bude od 7. ledna 2023 k dispozici skibus, který běžkařům usnadní dojezd do Jeseníků. Kdo z lyžařů nasedne v 7 hodin ráno na vlak v Olomouci, po přestupu na skibus může v 9 hodin nazouvat lyžáky.

„Turisty lákáme do našeho kraje z celé České republiky. Realizovali jsme například potisk tramvají v Brně a Ostravě, ale také velmi povedený reklamní spot běžící v kinech po celé zemi,“ přiblížil propagaci zimní sezóny Radek Stojan, ředitel Centrály cestovního ruchu Olomouckého kraje. „V klipu se záběry z Jesenicka navíc exceluje Ester Ledecká,“ doplnil Stojan.

Radka Kmochová