Hanou zvedá ze židlí kapela Andrej & KSČ. Co má společného s politikou?

Hudební těleso s názvem Andrej & KSČ bourá olomouckou hudební scénu. Za všechno může nápaditý název, který je složen ze zkratek jmen členů kapely. Skupina letos ukončí živé vystupování koncertem 17. prosince v Daskabátu, další koncerty plánuje až v lednu před druhým kolem prezidentské volby.

„Jak již název kapely napovídá, jde o zkratky jmen členů. O co také jiného, že?  Těší se tedy na vás Pawlos Andree Andrej, Viktor Králík, Miroslav Sojka Matušů a Milda Čočka Loun,“ zve fanoušky na stále oblíbenější koncerty kapely zpěvák Viktor Králík. Poté, co skupina zválcovala Brno, se poslední letošní koncert koná v Daskabátu v rámci Rockových vánoc v Jack’s  Cowhouse Clubu 17. prosince, na další si publikum musí počkat až po novém roce. 20. ledna hraje na legendární scéně v Grygově, o týden později v Bounty Rock Café v Olomouci.

Jakkoli skupina oficiálně odmítá jakékoli politické konsekvence, oba lednové koncerty jsou naplánovány před druhým kolem prezidentské volby. O možných termínech před prvním kolem se dosud podle zdrojů z kapely jedná.

„Kapela hraje československý bigbít, trochu ciziny, plus nějakej ten vlastňák,“ upřesňuje Viktor Králík. Stránky kapely jsou k navštívení zde.

Vlastimil Blaťák