Sigma veze tři body z Brna, ligový podzim nám končí lépe než začal

Vítězství 3:2 veze olomoucká Sigma z Brna, a spolu s ním i tři body. Tím skončil ligový podzim, který Olomouc mnohem lépe skončila, než začala. Příště se Sigma fanouškům v ostrém ligovém zápase představí až koncem ledna v domácím zápase s pražskou Spartou.

FC Zbrojovka Brno – SK Sigma Olomouc 2:3 (1:2)

Sigma šla v Brně rychle do vedení, v osmé minutě po cetru Chvátala nejprve hlavičkoval Chytil a Ondřej Zmrzlý dorazil odražený míč do sítě – 0:1. Bezprostředně poté pálil nebezpečně Breite. Domácí se po úvodním šoku pomalu osmělovali, aby pak deset minut před prvním hvizdem prostřelil Trefila Jakub Řezníček a vyrovnal – 1:1. Sigma ale podruhé zmrazila domácí minutu před koncem poločasu krásným gólem do šatny, kdy po pohledné akci Růska  vrátil Olomouci vedení Radim Breite.

Brno se po změně stran hnalo za vyrovnáním, a to skutečně přišlo – Ondřej Pacholík si našel na hranici vápna volný balón a jeho nechytatelný projektil skončil pod břevnem Trefilovy brány – 2:2. Trenéru hostí Jílkovi se následně vydařilo střídání, když poslal na hřiště Zorvana, a právě ten byl na počátku akce, která čtvrt hodiny před koncem rozhodla o osudu zápasu – na Zorvanův centr si naběhl Jan Navrátil a potřetí poslal Olomouc do vedení – 3:2. Brno nebylo od dalšího vyrování daleko, v nastaveném čase se po pádu Alliho v pokutovém území téměř kopala proti Olomouci penalta, po konzultaci s videem ale nechal rozhodčí situaci být, a Sigma tak bere z posledního podzimního utkání všechny body.

Branky: 34. Řezníček (Granečný), 66. Pachlopník – 8. Zmrzlý, 45. Breite (Růsek), 78. Navrátil (Zorvan)

FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina (86. Rogožan), Endl, Štěrba, Granečný (82. Falta) – Texl, F. Souček (46. Pachlopník) – Alli, M. Ševčík, Přichystal – Řezníček (C).
Trenér: Dostálek

SK Sigma Olomouc: Trefil – Chvátal, Vraštil, Beneš, Zmrzlý – Breite (C), Spáčil (61. J. Sedlák) – Navrátil (87. Pokorný), Růsek (74. Zorvan), Zifčák (74. Matoušek) – Chytil (87. Sláma).
Trenér: Jílek

Miroslav Hladiš