Sigma se s fanoušky na podzim rozloučila třemi góly Jablonci

Patnácté kolo fotbalové ligy přineslo na Andrově stadionu souboj Olomouce a Jablonce. Po jednoznačném průběhu bere Sigma tři body, hosté dohrávali od konce první půle o desíti a jejich osud zpečetila dvacet minut před koncem penalta.

SK Sigma Olomouc – FK Jablonec 3:0 (1:0)

Zápas nezačal pro hosty dobře, protože už v páté minutě se zranil Matěj Polidar a Jablonec musel střídat. Olomouc byla v první půli lepší, oba útočníci, Růsek i Chytil, si vypracovali zajímavé šance, ujela se ale až akce, na jejímž konci byl Pavel Zifčák – 1:0. Jablonec se ihned vrhnul do útočení, přemíra snahy ale ve čtyřictáté minutě skončila červenou artou pro Sejka, který sestřelil Růska, a Sigma tak hrála padesát minut před koncem přesilovku.

Ve druhé půli ji pak Hanáci dokonale využili. Netrvalo to ani deset minut, a střelou z kraje vápna zvýšil na 2:0 pro domácí Jiří Spáčil. Sigma se pak ale na chvíli nechala dvoubrankovým vedením trochu ukolébat a hosté několikrát zahrozili i v deseti. Tribuny zaujal brilantně provedený přímý kop, Trefil si ale se střelou poradil. Situaci ujasnila jednasedmdesátá minuta, kdy Beneš narazil v šestnáctce do hostujícího Akpudjeho, následnou penaltu bezpečně proměnil Mojmír Chytil – 3:0 a zpečetil tak vítězství Sigmy.

Branky: 33. Zifčák (Růsek), 54. Spáčil, 72. Chytil (pen.)

SK Sigma Olomouc: Trefil – Chvátal, Vraštil, Beneš, Zmrzlý (89. Sláma) – Breite (C), Spáčil (89. J. Sedlák) – Navrátil (77. Vodháněl), Růsek (77. Zorvan), Zifčák (70. Matoušek) – Chytil.
Trenér: Saňák

FK Jablonec: Hanuš – Cools, Akpudje, Heidenreich (62. Konda), Polidar (8. Surzyn) – Šulc, Kratochvíl, Houska (62. Považanec) – Chramosta (C) (77. Černák), Sejk, Jovović (62. Malínský).
Trenér: Horejš

Miroslav Hladiš