Pohádka nekončí, Olomouc přehrála Vary. Lukáš má nulu

Olomouc přivítala v 17. kole hokejové extraligy doma Karlovy Vary, a po výhře 2:0 si dál upevňuje pozici mezi ligovými lídry. O góly se postarali Nahodil a Orsava, Jan Lukáš si připsal do kariérních statistik další nulu.

HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Rolba se tentokrát nepokazila a oba soupeři mohli utkání sedmnáctého kola odehrát. Kohouti se z první branky radovali už v sedmé minutě, ta ale nakonec nebyla uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti. První platný gól tak viděla Plecharéna až v samotném konci třetiny, kdy se před brankovištěm nejlépe zorientoval Lukáš Nahodil – 1:0.

Druhá část hry přinesla vyrovnanější hokej, akce hostů ale končily na bezchybném Lukášovi. Přesto více vyložených šancí měli i v této periodě domácí – zvýšit mohli Rutar, před koncem třetiny ujížděl sám na brankáře Jan Káňa, ale nedal.

Očekávaný tlak Varů v honbě za vyrovnáním pak ve třetí třetině přišel pozdě. Olomouc předváděla aktivní hokej, nebránila hubený náskok, a dočkala se odměny – devětačtyřicátá minuta přinesla po závaru před karlovarskou brankou střelu Orsavy z pravého kruhu, která zapadla přesně do růžku – 2:0. Závěrečné drama bylo okořeněno vyloučením domácího hráče a současně power play hostů, Vary se ale ke korekci výsledku již nezmohly.

Branky a nahrávky: 20. Nahodil (Řezníček, Olesz), 49. Orsava (Ondrušek)

HC Olomouc: Lukáš (Jak. Sedláček) – Ondrušek (C), T. Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Mareš – J. Káňa (A), Nahodil, Orsava (A) – Klimek, Kusko, Navrátil – Kunc, Menšík, Bambula – Olesz, Anděl, Rutar.
Trenér: Jan Tomajko.

HC Energie Karlovy Vary: Habal (Lukeš) – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Mikyska – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek – Redlich, Jiskra, Kohout – Sapoušek, Adámek, Kružík.
Trenér: David Bruk.

Miroslav Hladiš