Olomouc po dvou porážkách zabrala, Liberec odjel z Hané s nepořízenou

Jednadvacáté extraligové kolo přivedlo na Hanou liberecké Tygry, kteří po většinu zápasu tahali za kratší konec provazu a domů se vrací se čtyřgólovou porážkou. Dlouhá hra bez brankáře hostům štěstí nepřinesla, do prázdné brány pečetil vítězství domácích Nahodil.

HC Olomouc – Bílí Tygři Liberec 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Olomouc zahájila ve speciální sadě dresů proti Liberci aktivně, chyběl ale důraz v zakončení. Už po pěti minutách viděla našlapaná Plecharéna nadějné přečíslení tři na dva, Navrátil ale mířil přesně doprostřed brány do Kváčovy hrudi. O chvíli později se uvolnil Knotek, ani on ale síť za libereckým brankářem nerozvlnil. První třetina tak skončila bez branek.

V té druhé Olomouc přidala na důrazu, a vyplatilo se: už po necelých třech minutách se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval Michal Kunc a protlačil puk za brankovou čáru – 1:0.  O čtyři minuty později vyrobil kiks domácí gólman Lukáš, který vyjel do rohu vyhodit puk, při návratu do brány ale zakopl a Jan Ordoš vyrovnal – 1:1. Tygrů byl najednou plný led, čemuž pomohla i přesilovka, Kohouti ji ale ubránili a naopak vzápětí využili oslabení hostů při vyloučení Jelínka – Tomáš Dujsík propálil Kváču a znovu poslal Kohouty do vedení – 2:1.

Třetí třetina pak přinesla Olomouci dvojnásobnou početní výhodu, kterou využili – střelou od modré poslal Moru do dvoubrankového vedení kapitán Jiří Ondrušek – 3:1. Olomouc v této části hry naprosto ovládala zápas, do sólového úniku se dostal Káňa, definitivní pečeť výsledku ale dala až liberecká hra bez brankáře, která začala už dlouhé čtyři minuty před koncem. Nepřesnosti v rozehrávce využil Lukáš Nahodil a gólem do prázdné rozhodl o cenném vítězství Olomouce 4:1.

Branky a nahrávky: 23. Kunc (Rutar, Anděl), 34. Dujsík (Nahodil, Ondrušek), 47. Ondrušek (Nahodil, Navrátil), 58. Nahodil (Knotek, Bambula) – 27. Ordoš (Filippi, Frolík)

HC Olomouc: Lukáš (Jak. Sedláček) – Ondrušek (C), Mareš, Rašner, Škůrek, Dujsík, Švrček, Řezníček, Rutar – J. Káňa (A), Knotek (A), Bambula – Kusko, Nahodil, Olesz – Kunc, Menšík, Navrátil – Mácha, Anděl.
Trenér: Jan Tomajko

Bílí Tygři Liberec: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, J. Dvořák, Kolmann – Birner (A), Bulíř (C), Faško-Rudáš – Ordoš, Filippi, Frolík – Vlach, A. Najman, Flynn – Šír, Jelínek (A), Rychlovský.
Trenér: Patrik Augusta

Miroslav Hladiš