Nevýrazná Olomouc padla ve Vítkovicích 0:3

Souboj druhých Vítkovic se třetí Olomoucí přineslo dvacáté kolo hokejové extraligy, většinu utkání se ale hrálo jen na jednu bránu. Olomouc mohla ve třetí třetině korigovat z trestného střílení, Nahodil ale trefil jen Stezkovy betony.

HC Vítkovice Ridera – HC Olomouc 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Zápas začal tlakem domácích, kterým pomohla i brzká přesilovka při vyloučení Řezníčka, ta ale zůstala bez využití. Aktivita se domácím vyplatila, v jedenácté minutě se probil do pásma Lakatoš a naservíroval tutovku pro Petra Fridricha – 1:0. Olomouc vedl za vyrovnáním Knotek, Stezku překonal, ale v cestě stála tyč. První třetina tak více gólů nepřinesla.

To se změnilo hned na prahu třetiny druhé. nahu Olomouce o brzké vyrování zastavilo špatné střídaní, a domácí v následné přesilovce zvýšili svůj náskok – z kruhu pálil Peter Kriger a zvýšil na 2:0. Do dobré šance se dostal Rostislav Olesz, Stezka ale jeho pokus zblízka vystihl lapačkou.

Třetí třetina očekávaný tlak hostů nepřinesla, a pasivita Olomouce měla za následek další trest – Stehlík našel v kruhu volného Petra Chlána, a Lukáš byl bez šance – 3:0. Krátce poté dostala Olomouc možnost trestného střílení, Nahodil ale trefil pouze Stezkovy betony. Olomouc se pak úřece jen dostávala více do útočného pásma, ale mnohdy pouze platonická snaha ke kýženému efektu nevedla.

Branky a nahrávky: 11. Fridrich (Lakatoš, Chlán), 23. Krieger (Lakatoš, Raskob), 46. Chlán (J. Stehlík, L. Kovář)

HC Vítkovice Ridera: Stezka (Bláha) – Koch, Raskob, Gewiese, Mikuš (A), L. Kovář, J. Stehlík, D. Krenželok – Fridrich, Chlán, Lakatoš (C) – Bukarts, Krieger, Bernovský – Dej (A), Lindberg, Kalus – Lednický, Marosz, Krejsa.
Trenér: Miloš Holaň

HC Olomouc: Lukáš (Jak. Sedláček) – Ondrušek (C), Dujsík, Mareš, Škůrek, Řezníček, Švrček, Rutar – J. Káňa (A), Strapáč, Navrátil – Kusko, Knotek (A), Bambula – Kunc, Nahodil, Olesz – Anděl, Menšík, Mácha.
Trenér: Jan Tomajko

Rozhodčí: Šír, Cabák – Lučan, Kis.

Miroslav Hladiš