Bitva Olomouce s Hradcem: rozhodčí rozdali 75 trestných minut!

Olomouc potvrdila třetí místo v extraligové tabulce přesvědčivým vítězstvím nad Hradcem Králové v poměru 5:0, v závěru zápasu to ale jiskřilo. Na ledě střídala bitka bitku, led se proměnil v bojiště, a rozhodčí rozdali neuvěřitelných 75 trestných minut!

HC Olomouc – Mountfield HK 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Atraktivní první třetina nabídla divákům v Olomouci jedinou branku. Jakub Navrátil nádhernou domácí akci sám nastartoval a poté taky zakončil, díky čemuž vedli Hanáci po prvních dvaceti minutách 1:0.

Druhá perioda rozhodla o vítězství domácích. Hosté byli zcela neškodní. Nejprve Rostislav Olesz tečoval Ondruškovu bombu a zvýšil vedení domácích na 2:0, třetí branku přidal o pět minut později sám kapitán Ondrušek, který zachytil v mezikruží nepřesnou rozehrávku exolomouckého Jergla. Když o minutu později propadla hradeckému brankáři střela Jana Káni, bylo o osudu utkání prakticky rozhodnuto – 4:0!

Nejvýživnější ale bylo třetí dějství, i přes rozhodnutý stav. První bitku viděla Plecharéna už po sedmi minutách a rozhodčí obsadili trestnou lavici hned pěticí hráčů – byla to ale jen předehra k velmi dramatickému závěru. Další hromadná mela se strhla pět minut před koncem, v závěru ještě přidal jedno gólové razítko do prázdné Jan Knotek, oba týmy teď ale spíše než jasné tři body pro domácí tým bude zajímat výrok disciplinárky, která se závěrem utkání musí zabývat.

Branky a nahrávky: 12. Navrátil (Kunc, Plášek ml.), 25. Olesz (Ondrušek, Kusko), 32. Ondrušek, 33. J. Káňa (Knotek, Dujsík), 59. Knotek (J. Káňa, Dujsík)

HC Olomouc: Lukáš (Jak. Sedláček) – Ondrušek (C), Dujsík, Mareš, Škůrek, T. Černý, Švrček, Řezníček – J. Káňa, Knotek (A), Bambula – Kusko, Nahodil, Olesz – Plášek ml., Kunc, Navrátil – Menšík, Anděl, Rutar.
Trenér: Jan Tomajko.

Mountfield HK: J. Růžička (Kiviaho) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Pilař, F. Pavlík (C), Marcel – Kev. Klíma, Lalancette, Jergl – Zachar, Lev (A), Doležal – Okuliar, Cingel, Kel. Klíma – R. Pavlík, Štohanzl, Pajer.
Trenér: Tomáš Martinec.

Miroslav Hladiš