Staronovým senátorem je Lumír Kantor, vyhrál o parník

Lumír Kantor v Olomouci obhájil senátorské křeslo. Ve druhém kole senátních voleb porazil nestraník za KDU-ČSL Milana Brázdila z ANO 2011 a opakuje se tak výsledek z minulé volby. Kantor získal 60,07% hlasů, volební účast byla tentokrát 22,65%.

Kantora před volbou ve druhém kole podpořilo šest stran napříč spektrem, Brázdil se kromě mateřské strany dočkal podpory SPD a Trikolory. Volební účast přes 22% je vyšší než minule, kdy byly složení druhého kola volby i jeho výsledek obdobné.

Olomoucký výsledek kopíruje ten celostátní, v němž kandidáti za ANO výrazně ztratili za kandidáty vládní koalice.

„Každému z vás, kdo jste mě ve volbách podporovali, pomáhali a volili, bych chtěl stisknout ruku a poděkovat. Každému z mého nejužšího týmu bych chtěl říct, že bez vás by to nešlo a jsem vám moc vděčný za výsledek. A moji ženu a děti bych chtěl s láskou obejmout. Protože teprve s nimi mi to všechno konání dává ten úplný smysl. Svoje sliby budu plnit tak, jak jsem už během kampaně říkal. Šest let je dlouhá doba v životě a je pro mě důležité je naplnit co nejlépe,“ uvedl Lumír Kantor po zvolení na svém facebooku.

Vlastimil Blaťák