Slavia v Olomouci selhala úplně ve všem, Sigma slaví triumf 2:0

Že Sigma doma nevyhrává, platilo jen do nedělního večera. Olomouc si vyšlápla na pražskou Slavii, a po gólech Slámy a Chytila slaví dvougólové vítězství nad soupeřem z nejtěžších. Naopak Pražané po prohře s Kluží utrpěli další porážku a opět se jim vzdálila první příčka v tabulce.

SK Sigma Olomouc – SK Slavia Praha 2:0 (1:0)

Nedělní sportovní večer v Olomouci, kdy se souběžně jen pár metrů od sebe hrály zápas hokejové extraligy s Kladnem a prvoligový fotbal se Slavií, způsobil v polovině města dopravní kolaps, stejným slovem se ale dá nazvat výkon Slavie. Ta sice zejména ve druhém poločase svého soupeře opticky zatlačila, hra na dlouhé centry ale k ničemu nevedla a vetšina míčů byla přetažených.

Olomouc se do zápasu se slavnějším soupeřem pustila nebojácně, už v sedmé minutě nebezpečně hlavičkoval po standardce Navrátil, gólu se ale sedmitisícová návštěva na Andrově stadionu dočkala až ve dvacáté minutě – centr do vápna obrana hostí ještě stačila odvrátit, míč ovšem Slavia poslala jen na kopačku Jiřího Slámy, který pálil nechytatelně k tyči – 1:0. Slavia takřka okamžitě vrhla všechny síly do útoku, její akce ale narážely na perfektně připravené olomoucké stopery a na pozorného Trefila.

Celá druhá půle se pak nesla ve znamení tlaku hostí, kteří toužili po vyrovnání, brzy ale z brejku inkasovali podruhé – Kačaraba v podstatě nahrál Mojmíru Chytilovi, který netradičně levačkou poslal domácí do dvougólového vedení. Slavia Olomouc zamkla před bránou, většina centrů ale byla přetažených nebo končila v bezpečné vzdálenosti od Trefilovy brány. Na kopačce měl snížení Ousou, ale selhal. Sigma dál občasně hrozila rychlými brejky, mírnou výhodu jí poskytovala i skutečnost, že oba slávističtí stopeři už obdrželi žlutou kartu, potřetí si už ale míč do slávistické sítě cestu nenašel. Pražanům nepomohlo ani šestiminutové nastavení, a Sigma tedy konečně bere doma všechny tři body.

Branky: 20. Sláma, 54. Chytil (Trefil)

SK Sigma Olomouc: Trefil – Chvátal (87. Poulolo), Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Breite (C), Spáčil (61. Greššák, 87. Vraštil) – Navrátil (66. Zifčák), Chytil, Sláma (66. Šíp) – Růsek.

SK Slavia Praha: O. Kolář – Douděra (73. Lingr), Ousou, Kačaraba (57. D. Jurásek), Oscar – Tiéhi, Hromada (46. Provod) – Jurečka (65. Usor), Ewerton, Traoré – Tecl (C) (46. Sor).

Miroslav Hladiš