Oprava estakády začala. Připravte se na dlouhé kolony

V Olomouci začala na přelomu týdne rekonstrukce estakády na Tovární ulici, současně se uzavřely Hodolanská a Divišova ulice kvůli opravě železničního přejezdu. V Hodolanech se tak tvoří kolony, objízdné trasy byly v pondělí ráno ve špičce ucpané.

S opravou estakády na Tovární včetně výjezdových a nájezdových ramp začalo na přelomu týdne Ředitelství silnic a dálnic. Opravou prochází přibližně kilometrový úsek mezi hodolanským mostem a Baumaxem. Stavební práce začaly v neděli 9. října.

„Rekonstrukce povrchu ulic Tovární a Velkomoravská potrvá v letošní fázi do první poloviny listopadu, příští rok na jaře budou dělníci pokračovat,“ uvedl za tým komunikace ŘSD Miroslav Mazal.

Stavební firma se v průběhu rekonstrukce postará o výměnu asfaltu hlavní trasy i sjezdových či výjezdových ramen silnice I/35. „Opravované části frekventované komunikace vykazují trhliny, vyjeté koleje, výtluky a hloubkovou korozi. Odstranění diagnostikovaných vad dosahuje smluvní ceny cca 26,8 milionu Kč bez DPH,“ objasnil za ŘSD Mazal.

Během opravy estakády doprava zůstane na původní silnici I/35, veškerý provoz bude značením sveden do jednoho pruhu pro každý směr jízdy (režim 1+1). Uzavřené sjezdy či výjezdy nahradí obousměrná objízdná trasa olomouckými ulicemi Jeremenkova, Kosmonautů a Wittgensteinova.

Vlastimil Blaťák