Olomouc vymazala posílenou Spartu, veze domů výhru 5:2

OLomouc cestovala k utkání šestnáctého kola extraligy do Prahy k prestižnímu zápasu se Spartou, a utkání se dlouho vyvíjelo podle předpokladů bookmakerů. Pak ale Olomouc zabrala a Pražany úplně vynulovala. Z O2 arény si tak Mora veze všechny tři body!

HC Sparta Praha – HC Olomouc 2:5 (1:0, 1:2, 0:3)

Olomouc zažívá zatím nejpovedenější vstup do sezóny ve své extraligové historii. V Praze sice začala nebojácně, zaujala Rašnerova střela a ve velké šanci se ocitl Menšík, byla to ale Sparta, kdo se poprvé gólově prosadil – Dominik Simon trefil růžek a Pražané vedli 1:0. Olomouc mohla vyrovnat, Mareš ale nastřelil pouze tyč.

I po změně stran byla Sparta mírně lepším týmem, a ve 32. minutě odskočila o dvě branky – Michal Řepík vypálil z levého kruhu a bylo to 2:0. Utkání v tu chvíli vypadalo na jednoznačný průběh, Olomouci se ale podařilo snížit hned vzápětí, kdy Jan Bambula dostal zpoza brány od Kunce nabídku, kterou pod břevno využil – 2:1. O necelou minutu později pak bylo vyrováno, kdy opět po přihrávce zpoza brány tentokrát dostal puk na Kovářova záda Jakub Orsava2:2.

Opařená Sparta pak dokonale zmeškala nástup do třetí třetiny a už 22 sekund po úvodním buly šla Mora do vedení – autorem třetího gólu byl Lukáš Nahodil, o pět minut později pak zkázu Sparty dokonal Jan Káňa2:4! Závěr utkání pak Olomouc zvládla s přehledem, naopak cenné vítězství ještě pojistila druhým gólem Jana Káni, který skóroval do prázdné branky Pražanů hned po návratu z trestné lavice – 2:5.

Branky a nahrávky: 15. D. Simon (Němeček), 33. Řepík (Kempný, Sobotka) – 35. Bambula (Kunc, Mareš), 36. Orsava (Olesz, Anděl), 41. Nahodil (Orsava, J. Káňa), 46. J. Káňa (Nahodil, Orsava), 59. J. Káňa (Dujsík)

HC Sparta Praha: J. Kovář (46. Kořenář) – Krejčík, Moravčík, Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Polášek (A) – Konečný, Sobotka (A), Řepík (C) – Buchtele, Horák, D. Simon – E. Thorell, D. Vitouch, Tomášek – M. Vitouch, G. Thorell, Hauser.
Trenér: Pavel Patera

HC Olomouc: Lukáš (Jak. Sedláček) – Ondrušek (C), T. Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Mareš, Rutar – J. Káňa (A), Nahodil, Orsava (A) – Klimek, Kusko, Navrátil – Kunc, Menšík, Bambula – Olesz, Anděl.
Trenér: Jan Tomajko

Miroslav Hladiš