Drupi v Olomouci: Zpěvák přijede už v pátek, známe detaily

Italská legenda Drupi, jehož koncert v sobotu večer v Olomouci láká do Pavilonu A jeho fanoušky i z velké dálky, dorazí do Olomouce už o den dříve. Ve městě Drupi dosud nikdy nevystoupil, a bude to tak jeho první, a s ohledem na vysoký věk zřejmě i poslední koncert v hanácké metropoli.

„Drupi se do Olomouce těší, řekli jsme mu, že je to malá Praha. Určitě si najde čas i na podrobnou prohlídku města,“ sdělila Hanáckým novinkám manažerka Michaela Schönová. Fanoušci tedy mohou slavného zpěváka s trochou štěstí potkat i na ulici, nebo na páteční autogramiádě před koncertem.

Olomoucký koncert před sedmi lety se nekonal, fanoušci se dočkají až nyní

Drupi měl přitom v Olomouci vystoupit už v prosinci 2015, a to v prostorách kina Metropol. Koncert se tehdy ale nakonec neuskutečnil, a to z důvodu selhání pořadatele. „Padlo tehdy bohužel celé turné,“ vysvětlila Schönová. Pro italskou legendu to tak bude úplně první vystoupení v Olomouci v životě, a také první cesta do Olomouce. Nikdy předtím tak u nás nebyl.

„Dnes už je Drupiho koncertní program omezen na maximálně dvacet vystoupení ročně,“ uvedla Schönová s poukazem na vysoký věk zpěváka. Letošní koncert je tak zřejmě poslední možností vidět v Olomouci legendu naživo.

Žádné manýry hvězd, pobyt bude ve vší skromnosti

Olomoucký pobyt Drupiho proběhne z velké části inkognito, některé detaily však Hanácké novinky znají.  Drupi přiletí do České republiky již v pátek s manželkou, ještě týž den se přesune do Olomouce. Koncert v Pavilonu A začíná v sobotu v 19 hodin, v první části vystoupí a rozehřeje sál Davide Mattioli s kapelou, následně přijde na pódium i hlavní hvězda večera. Podle dostupných informací by měl zazpívat zhruba deset písniček, mezi kterými nebudou chybět jeho největší hity.

Drupi přitom netrpí žádnými manýry hvězd. „Jediné, co vyžaduje, je vývar k obědu i k večeři. A miluje českou kuchyni, zejména krkovičku na víně,“ popsala manažerka zpěvákovy skromné požadavky.

Vlastimil Blaťák