Tři body z Plzně na úvod a sympatický výkon, rozhodl Jan Káňa

První extraligové kolo poslalo Kohouty na led Plzně, a přestože bookmakeři před zápasem věřili domácím, průběh zápasu i konečný výsledek byly jiné. Olomouc vstoupila do zápase aktivně, stahovala sice vedení soupeře, odváží si ale ze západu Čech zasloužené tři body.

HC Škoda Plzeň – HC Olomouc  1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Olomouc začala na ledě Indiánů aktivně, během první pětiminutovky zaujala především dělovka Černého od modré, která Svobodovi propadla a jen tak tak z toho nebyl gól. Šance měli i domácí, naráželi ale na pozorného Konráda. Skóre neučesané první třetiny otevřel krátce po komerční přestávce Zdeněk Sedlák – 1:0 – první střelu sice umístil jen do obránce, následnou dorážku už ale zvládl.

Výrazná aktivita Olomouce přinesla hned zkraje druhé části hry vyrovnání – před brankou se nejlépe rozientoval Jakub Navrátil – 1:1. Kohouti v aktivitě nepolevovali, jejich tlak zbrzdilo až vyloučení Kucsery. Mora má ale v brance Branislava Konráda, který vychytal Hrabíka i Řezníčka, a bezprostředně po konci oslabení se hosté znovu hnali dopředu – Ondrušek napálil při přečíslení břevno, víc ale rozkouskovaný závěr druhé třetiny nepřinesl.

Bezprostředně po začátku třetí třetiny nebezpečně prověřil Svobodu Orsava, brankář domácích ale zázračně zakročil. Na druhé straně musel stejně bravurně zasahovat Konrád při přečíslení Indiánů. Olomouc si ale zjevně přijela pro body, a zasypávala Svobodu dalšími nadějnými pokusy – poněkolikáté v zápase to zkoušel od modré Černý, do nadějné šance se dostal i Olesz. Sedm minut před koncem se ale hosté konečně mohli radovat po druhé – situaci sice musel pomoci rozhodnout videozáznam, po konzultaci však rozhodčí ukázal jednoznačně gól – autorem branky byl Jan Káňa – 1:2. Plzeň se snažila o vyrovnání, Olomouc si ale závěr zápasu zkušeně pohlídala.

Branky a nahrávky: 16. Sedlák – 26. Navrátil (Škůrek, Olesz), 54. Káňa (Orsava, Dujsík)

HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Piskáček, Zámorský, Kaňák, Vitaloš, Budík, Baránek, Houdek – Rekonen, Mertl, Meyer – Suchý, Kodýtek, Schleiss – Blomstrand, Hrabík, Sedlák – Dvořák, Bitten, Lang.

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek, Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Švrček, Dujsík – Káňa, Menšík, Orsava – Klimek, Nahodil, Musil – Kunc, Knotek, Bambula – Olesz, Navrátil, Kucsera.

Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Brejcha, Malý.

Miroslav Hladiš