Podcast Pššt! 12. díl: Senátní volby 2022

Dvanáctý díl podcastu Pššt! se zabývá senátními volbami. Letos se volí ve 27 obvodech, mimo jiné v Olomouci. Autoři podcastu Roman Štěpánek a Pavel Šaradín se po krátkém průletu zajímavými senátními obvody po celé ČR samozřejmě nejvíc věnují Olomouci.

Podcast se dotkne zajímavých osobností, které do Senátů kandidují po celé České republice, například bývalého premiéra Vladimíra Špidly, nebo Hany Marvanové.

Co v Olomouci? Zde nastává zajímavá situace, neboť proti sobě kandidují čtyři hned lékaři – Lumír Kantor, Čestmír Neoral, Milan Brázdil, a Ctiral Musil, doplňuje je právník Michal Malacka, a „taky je tam naše věčná a všemi oblíbená ZMZ, teď už jenom ZM,“ glosuje olomouckou kandidátku Roman Štěpánek.

Autory podcastu mírně zarazilo, proč kandidát KDU-ČSL, obhajující Lumír Kantor, kandiduje proti kandidátovi ODS, když na komunální úrovni jdou obě strany „SPOLU“. „KDU-ČSL byla dlouhodobě spokojena s výkonem Lumíra Kantora a nikdy se nehrálo o to, že by byl vystřídán. A najednou do toho vstoupila Občanská demokratická strana,“ říká ke zvláštní situaci Pavel Šaradín a podotýká, že je zvláštní, že z žádného billboardu Čestmíra neorala nevyplývá, že je kandidátem ODS a tváří se jako nezávislý.

Nemalou část vysílacího času věnují autoři Zuzaně Majerové. „Jediné volby, ve kterých uspěla, byly ty, kde byla schována na kandidátce ODS,“ podotýká Štěpánek. Podle Pavla Šaradína bude neúspěšná i tentokrát.

Dvanáctý díl podcastu Pššt! si můžete pustit zde.