Olomoucká jízda extraligou pokračuje, odnesla to Boleslav

Druhé extraligové kolo přivedlo do Plecharény Mladou Boleslav. Po bojovné, avšak bezbrankové první třetině se Kohoutům podařilo zápas urvat ve druhé části hry po gólech Menšíka a Musila, Boleslav sice v poslední třetině ještě stihla korigovat, body ale zůstávají na Hané.

HC Olomouc – BK Mladá Boleslav 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

V Plecharéně se začalo aktivně, první třetině ale chyběly góly. Nejprve Novotného v brance Bruslařů provětral Musil, Mladá Boleslav se pak dostala více do hry až v závěru první třetiny po sérii vyloučení.

Začátek druhé třetiny vyšel Kohoutům náramně – závar před brankou hostí ukončil Matouš Menšík, který si obkroužil ležícího gólmana a do odkryté klece se nemýlil – 1:0. Pro hráče to byla první trefa v nejvyšší soutěži. Olomouc využila euforie a povzbuzení prvního gólu, opanovala zápas a o pět minut později to byl Pavel Musil, který vystřelil přes obránce, Novotný toho mnoho neviděl a Olomouc už vedla o dvě branky – 2:0. Bruslařům se už do konce třetiny nepodařilo reagovat.

Očekávaný tlak Bruslařů hned zkraje třetí třetiny zbrzdil hloupým vyloučením Lantoši, během obléhání boleslavské klece ale dostal hokejskou do oka Lukáš Nahodil a rozhodčí po shlédnutí videozáznamu poslal Lintuniemiho na 2+2 za vysokou hůl. Opravdu dlouhá početní výhoda Kohoutům nejprve přinesla břevno Jana Káni, hosté pak mohli děkovat za Novotného v bráně, který Olomouci zmařil několik tutovek, a dlouhé oslabení se jim podařilo ubránit. Boleslav vrhla síly do útoku, a dočkala se – při oslabení Olomouce se ve skrumáži před Konrádem nejlépe orientoval Jan Stránský – 2:1. Devět minut před koncem putoval na trestnou lavici kapitán domácích Ondrušek za sražení Luntera, domácí ale důležité oslabení ubojovali. Power play hostů se sešti hráči v poli začala odvážně již dvě minuty před koncem, do karet jim ještě nahrálo vyloučení Knotka. Přesilovka šest na čtyři ale ke korekci výsledku nevedela, a Mora je tak letos zatím stoprocentní.

Branky a nahrávky: 24. Menšík (Dujsík, Olesz), 29. P. Musil (Klimek, Olesz) – 50. J. Stránský

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Švrček, Dujsík – Káňa (A), Menšík, Orsava – Klimek, Nahodil, P. Musil – Kunc, Knotek (A), Bambula – Olesz, Navrátil, Kucsera.
Trenér: Jan Tomajko

BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Jánošík, Pláněk (A), Pýcha, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Štich – Šmerha, Lantoši, Šťastný – O. Najman (A), Åberg, P. Kousal – J. Stránský (C), Fořt, Lunter – Bičevskis, M. Beránek, Eberle.
Trenér: Ladislav Čihák

Miroslav Hladiš