Olomouc zvládla nastavení v Budějovicích, dva body vystřelil Ondrušek

Rolba se tentokrát nepokazila, a hokejisté Olomouce tak mohli odehrát utkání šestého kola nejvyšší hokejové soutěže. V Českých Budějovicích po druhé třetině o gól prohrávali, nakonec si ale vezou dva body, které v prodloužení vystřelil dělovkou od modré obránce Ondrušek.

Motor České Budějovice – HC Olomouc 1:2 (0:0, 1:0, 0:1 – 0:1)

První třetina na budějovickém ledě gól nepřinesla, přestože si oba týmy užily možnost dvojnásobné početní výhody. Zápas plný nervozity a vyloučení na obou stranách otevřel gólový účet až ve 38. minutě, kdy domácí využili přesilovku, Martinš Dzierkals poslal kotouč na Lukáše Pecha, který s přihrávkou na Milana Gulaše počkal přesně na tu správnou chvíli – 1:0.

Olomouc se snažila o vyrovnání, a dočkala se deset minut před koncem, kdy využil srážky dvou hráčů David Škůrek, zmocnil se volného kotouče a elegantně vyrovnal – 1:1. Utkání se prodlužovalo, po dvou minutách a 15 sekundách anstaveného času dostala Olomouc možnost přesilovky, a tu taky využila – od modré vypálil Jiří Ondrušek a rozhodl o tom, že cenné dva body putují na Hanou.

Branky a nahrávky: 38. Gulaš (Pech, Dzierkals) – 51. Škůrek (Nahodil, Rašner), 64. Ondrušek (Klimek)

Motor ČB: Hrachovina (Strmeň) – Vráblík, Štencel (A), Bindulis, Hovorka, Šenkeřík, Kachyňa, L. Doudera – Přikryl, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Karabáček – Strnad, Toman, Valský – Tomeček, Koláček, Doležal.
Trenér: Jaroslav Modrý

Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), T. Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Švrček, Dujsík – J. Káňa (A), P. Musil, Orsava – Klimek, Nahodil, Navrátil – Kunc, Knotek (A), Bambula – Kusko, Anděl, Strapáč.
Trenér: Jan Tomajko

Rozhodčí: Hejduk, Sýkora – Zíka, Rampír

Miroslav Hladiš