Na závěr sezóny hlásí AK Olomouc stříbro na atletickém šampionátu družstev

Na sklonku sezony získali junioři AK Olomouc na atletickém šampionátu družstev v Mladé Boleslavi stříbrné medaile. Podle papírových předpokladů před sezónou mysleli Olomoučané na příčku nejvyšší, ale zranění velkých opor družstva Novotného, Horáka a Jakoba znamenalo, že jasným kandidátem na zlaté medaile bylo tentokrát družstvo SK Jeseniova.

O stříbrnou a bronzovou medaili pak měli bojovat hoši z Opavy a Olomouce. Od začátku se začaly předpovědi naplňovat a v polovině soutěže se zdálo, že o vítězi je rozhodnuto. Drtivým závěrem se však Olomoučané posunuli těsně za Jeseniovku. Rozuzlení dramatu nastalo až v posledních štafetových bězích, kde se náskok ještě snížil, ale na vítězství to bohužel nestačilo. Pouhých 9 bodů dělilo chlapce z Olomouce od zlaté medaile. I tak si zaslouží absolutorium za obrovské nasazení a vůli dosáhnout co nejlepší výsledek.

K nejplatnějším členům družstva patřil vítěz koule a disku Jan Svozil. Michal Hroch a Petr Sedlář obsadili ve svých disciplínách shodně 1. a 2. místo, 2 druhá místa vybojoval Jakub Nemec.

Pořadí

1. SK Jeseniova 217

2. Atletický klub Olomouc z.s. 208

3. TJ Sokol Opava 150

4. TJ Dukla Praha 121

5. A.C.TEPO Kladno 105

6. TJ Sokol Hradec Králové 91

7. TJ Sokol Kolín 83

8. VSK Univerzita Brno 83

9. Spartak Praha 4     6

Vlastimil Blaťák