Konečně body! Sigma vstala v Pardubicích z mrtvých

Pět zápasů bez vítězství – s takovou bilancí si jeli fotbalisté Sigmy pro body do Vršovic k utkání s Pardubicemi. Ty také nejsou na začátku ligy v lehké situaci a neuspokojivé výsledky už odnesl odvoláním trenér Jiří Krejčí. V neděli se ale v hrálo jen na jednu bránu, a to na tu „domácí“.

FK Pardubice – SK Sigma Olomouc 0:2 (0:1)

Přestože ze zápasu s Libercem brala Sigma pouze bod, herní zlepšení slibovalo jejich brzký přísun. Příležitost dostala Sigma v anglickém týdnu hned v neděli proti Pardubicícm v Praze. A hosté na svého soupeře od prvních minut doslova vlétli; během úvodní desetiminutovky se Pardubice prakticky nedostaly ze své poloviny, vepředu se činil zejména Chytil, a od 39. minuty hrála Sigma dokonce přesilovku – Bernardo Rosa si nevěděl rady s Vodhánělem jinak, než za cenu faulu, a rozhodčí vytáhl po konzultaci s televizní obrazovkou červenou kartu. Sigma se dočkala v nastaveném čase první půle, kdy se v pokutovém území domácích nejlépe zorientoval Jakub Pokorný – 0:1.

Sigma si tentokrát vedení nenechala vzít

Druhá půle začala stejně, jako proběhla celá první, totiž tlakem Sigmy. Růskova hlavička skončila na břevně, a Pardubice se naprosto k ničemu nedostaly dlouhé minuty. Zaujala hlavička Mojmíra Chytila, o chvíli později pálil nebezpečně Jakub Matoušek. Nejzajímavějším herním momentem Sigmy se tak jako už několik utkání ukazovaly centry z pravé strany, tou nejbolestivější věcí pak schopnost spálit vyložené šance a na každý gól se doslova nadřít. Domácí se během druhé půle dostali alespoň k zahrání několika rohových kopů, obrana hostí si s nimi ale poradila. To bylo vše, co Pardubice v utkání předvedly – naopak na druhé straně nejprve zahrozil Jan Navrátil, o dvě minuty později ale se zásluhou Antonína Růska podruhé měnilo skóre – 0:2. Alespoň o snížení se snažil střídající pardubický Lima, Sigma si ale vítězství tentokrát bezpečně pohlídala.

Branky: 45+2. Pokorný, 76. Růsek (Breite)

FK Pardubice: Markovič – Rosa, Vlček, Hranáč, Svoboda – Tischler – Sychra (60. Lima), Hlavatý (C), Janošek (89. Akosah-Bempah), Mareš (46. Kostka) – Červenka (71. Černý).

SK Sigma Olomouc: Trefil – Chvátal, Pokorný, Poulolo (46. Beneš), Zmrzlý – Breite (C) (89. Greššák), Spáčil (63. Ventúra) – Navrátil (85. Sláma), Růsek, Vodháněl (46. Matoušek III) – Chytil.

Rozhodčí: Hocek – Machač, Kotalík

Miroslav Hladiš