Sigma první v tabulce. Kdy to bylo naposledy?

Sigma společně s pražskou Bohemkou vévodí prvoligové tabulce. Neuvěřitelné? První kolo nejvyšší soutěže nabídlo celou sérii nečekaných výsledků, a vysoké vítězství Olomouce na hřišti Baníku spolu s výbuchy všech favoritů znamená jediné: minimálně týden povedeme ligu!

„Jsme ve velké euforii. Utkání jsme zvládli bravurně, bylo to podpořeno výsledkem i kvalitou výkonu. Vše, co jsme si přáli, se naplnilo. Trochu je mi líto Pavla Vrby. První zápas po návratu… určitě chtěli odstartovat jinak. Ale myslím, že dnes jsme byli mužstvem, které v utkání bylo lepším. Vyhráli jsme zaslouženě. Skvěle fungoval tým. Hodně poctivé a nadstandardní výkony u některých hráčů,“ uvedl po zápase olomoucký trenér Václav Jílek pro klubový web. Sigma uspěla na Baníku po dlouhých deseti letech.

Sigma vede ligu. No a co?

Klopýtnutí Slavie i Sparty, k tomu Plzeň pouze remizovala. A protože si Bohemka poradila s Jabloncem stejným poměrem, jako olomoucká Sigma s Baníkem, má tabulka po prvním odehraném kole podobu, na kterou se fanouškům Olomouce nádherně dívá.

Pohádkový vstup do sezóny může mít pokračování již za týden, Sigma hostí v sobotu na Andrově stadionu Brno. Zbrojovka, která se letos vrátila do nejvyšší soutěže, remizovala na úvod ligy se Slováckem, lehkým soupeřem tedy určitě nebude. Zápas bude pikantní také návratem Šimona Falty na Andrův stadion, a to právě v dresu Zbrojovky.

Miroslav Hladiš