Sigma padla na Spartě, ve druhé půli už Hanáci nestíhali

Namlsaní výhrou nad baníkem a rozpačití z dámcí porážky s Brnem odjížděli fotbalisté Sigmy do Prahy na Letnou. Ani Sparta neměla vstup do ligové sezóny úplně podle učebnice, naděje na vyrovnaný zápas a na body ale vydržela jen první poločas.

Už bez Václava Jemelky, který v týdnu přestoupil do Plzně, nastoupili hráči Sigmy v neděli večer na Letné. Na první gól se čekalo jen dvanáct minut, když po centru Caspera Höjera z levé strany poprvé rozvlnil síť za Matúšem Macíkem Adam Karabec.

Sigma bojovala, nervózní výkon sice znamenal míč na našich kopačkách, často ale pouze na vlastní polovině. K ojedinělé šanci se ze standardní situace dostala Olomouc ve 38. minutě, s centrem Vodháněla si ale domáci defenziva poradila.

Druhá půle pak znamenala absolutní dominanci domácího týmu a Sigma se už k ničemu nedostala. Po faulu na Hancka kopali domácí penaltu, kterou ale neproměnil Juliš, v sedmdesáté minutě potvrdil vítězství domácích nejlepší hráč na hřišti Casper Höjer, který vzal tentokrát útočnou akci na sebe – 2:0.

AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc 2:0 (1:0)

AC Sparta Praha: Holec – Mejdr, Sörensen, Hancko (C), Höjer (80. Wiesner) – Pavelka (73. Zelený), Sadílek – Minčev (46. Sáček), Daněk, Karabec (80. Jankto) – Juliš (64. Drchal).
Náhradníci: Heča – Panák, Fortelný.

Trenér: Brian Priske

SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal (46. Matoušek III), Vraštil, Beneš, Poulolo, Zmrzlý – Zorvan, Breite (C), Vodháněl (69. Šíp), Navrátil (80. Zifčák) – Chytil (59. Růsek).
Náhradníci: Digaňa – J. Sedlák, Greššák.

Trenér: Václav Jílek

Branky: 12. Karabec (Höjer), 70. Höjer (Daněk), Rozhodčí: Berka – Nádvorník, Vlček.