Sigma má s Libercem bod, zasloužila si tři

Po nadějné druhé půli v posledním ligovém utkání s Hradcem Králové vstoupila Sigma do domácího zápasu s Libercem velmi aktivně a většinu času byla výrazně lepší. Liberec uhrál remízu díky šťastné teči Višinského, Olomouc má ze zápasu bod, zasloužila by si ale tři.

SK Sigma Olomouc – FC Slovan Liberec 1:1 (1:0)

Po sérii porážek chtěla Sigma získat body a napravit si reputaci, a od úvodních minut soupeře ze severu Čech zatlačila. Olomouc hrozila ze standardních situací i ze hry, v desáté minutě orazítkovala břevno soupeřovy brány, a tlak dále rostl. Nebezpečně pálil Breite, do dobré šance se dostal vynikající Zorvan a následně z dorážky Růsek. Domácí se dočkali v šestatřicté minutě, kdy se s míčem otočil ve vápně Mojmír Chytil, a krásnou střelou o vzdálenější tyč poslal Sigmu do vedení – 1:0.

Desetiminutový výpadek ve sdruhé půli nás stál výhru

Do druhé půle udělal liberecký trenér Kozel několik změn v sestavě i v rozestavení, a hosté začali druhý poločas mnohem soustředěnějí a aktivněji. Exreprezentant Gebreselassie nejprve vysunul od postranní čáry Van Burena, tato akce se ale ještě neujala. Svůj přehled ve vhře předvedl v devětapadesáté minutě, kdy našel Višinského, a ten šťastně srovnal tečovanou střelou – 1:1. Sigma se s remízou nehodlala spokojit a znovu svého soupeře zatlačila, ostrý průnik Zorvana skončil faulem Talovierova a rozhodčí po konzulatci s videem ukázal vysokému obránci Liberce červenou kartu. Sigma ovšem přesilovku nevyužila a rozešla se s Libercem smírně.

Branky: 36. Chytil (Zorvan) – 59. Višinský (Gebre Selassie)

SK Sigma Olomouc: Trefil – Chvátal, Poulolo, Pokorný, Zmrzlý – Breite (C) (79. Greššák), Spáčil (90+1. Beneš) – Navrátil (79. Vodháněl), Růsek (63. Matoušek III), Zorvan – Chytil.

FC Slovan Liberec: Vliegen – Mikula, Plechatý, Talovierov, Gebre Selassie (C) – Matoušek II (82. Fukala), Frýdek (88. Purzitidis), Varfolomejev (46. Rondić), Červ – M. Kozák (46. Višinský), Van Buren (70. Prebsl).

Miroslav Hladiš