Koncertní pecka roku: Na Floře vystoupí v říjnu Drupi

Pavlion A na Výstavišti Flora bude hostit 29. října koncert italského zpěváka Drupiho. Vstupenky jsou v předprodeji za 795 korun na Informačním centru radnice, nebo na recepci Hotelu Flora. Čtyřiasedmdesátiletý zpěvák a osmdesátkový idol je dodnes aktivní a do Olomouce se těší.

Koncertu bude již o den dříve předcházet autogramiáda v prostorách Hotelu Flora. O den později se pak v Pavilonu A čeká vyprodáno do posledního místečka. Italská legenda vystoupí na svém jediném olomouckém koncertě společně s Davidem Mattiolim. Sám Drupi zazpívá svoje největší „pecky“ jako například Piccola e fragile, Sambario, Sereno é, Vado Via a další. Davide Mattioli pak přidá další italské mega hity jako např. Mamma Maria, Volare, nebo Felicita.

Drupi v šedesátých letech 20. vystupoval s rockovou kapelou Le Calamite. Jeho sólová kariéra začala na festivalu v Sanremu v roce 1973, kde zazpíval píseň Vado via, která tehdy u posluchačů ale zcela propadla. Za necelé tři měsíce se ale píseň umístila na 14. místě britské hitparády. V následujících letech měl u publika úspěch i s dalšími písněmi: Sereno è (1974), Piccola e fragile (1975), Sambariò (1976), Due (1977), Come Va (1978), La mia canzone al vento (1980) nebo Soli (1982). Koncem sedmdesátých let koncertoval v ČSSR s Hanou Zagorovou. V roce 2007 pak plánoval s Michalem Davidem autorskou spolupráci na muzikálu Mona Lisa, ke které ale pro časovou zaneprázdněnost italského hudebníka nedošlo.

Vstupenky je možno zakoupit v uvedených předprodejích, anebo online na porále smsticket.

Vlastimil Blaťák