Sigma startuje ligu na Baníku, postaví se Vrbovi

Po razantní letní proměně kádru startuje v sobotu od 16 hodin Sigma Olomouc další ročník nejvyšší fotbalové soutěže na žhavé půdě baníku Ostrava. Podle bookmakerů jsou domácí favoritem, oba týmy vyhlásily jako předsezónní cíl první šestku.

„Myslím, že jsme připraveni dobře. Příprava nám něco ukázala, ale čeká nás liga a úplně jiné, těžké utkání. Na jednom, dvou postech se ještě bavíme, ale myslím, že víceméně jasno o sestavě je a věříme, že vybereme správnou jedenáctku. Olomouc má kvalitu, prochází taky určitým vývojem. Jsou tam tři výrazné odchody, ať Daněk, Zahradníček nebo Gonzáles, ale tým je kombinační, silný a chce hrát,“ uvedl před utkáním asistent trenéra Baníku David Oulehla.

Sigma prošla během léta výraznou hráčskou obměnou. Kariéru ukončil Roman Hubník, po konci smlouvy odešli Hála, Zahradníček či Pablo González. Kryštof Daněk přestoupil do pražské Sparty. Z jarního kádru je pryč ještě brankář Jan Stejskal, kterému skončilo hostování ze Slavie a následně odešel do Liberce. Novými tvářemi jsou naopak brankář Tomáš Digaňa, obránce Lukáš Vraštil, záložníci Denis Ventúra, Martin Košťál, Filip Zorvan a nejčerstvějším příchodem je křídelník Jan Vodháněl.

„V první řadě si myslím, že nás čeká plný stadion a bouřlivá atmosféra, protože to bude po dlouhé době první zápas Pavla Vrby v Baníku. Bude důležité, jak se vyrovnáme s tímto tlakem. Pak bude na nás, abychom udrželi dobré věci z přípravy, které jsme hráli i proti silným soupeřům,“ uvedl trenér Sigmy Jílek.

Zápas začne v sobotu v 16:00 v Ostravě Vítkovicích.

Miroslav Hladiš