Navezte mi štěrk!, nabízí Olomoučan opravu dlažby zdarma

Článek Hanáckých novinek z minulého týdne o dezolátním stavu dlažby v přednádražním prostoru má nečekanou reakci. Olomoučan nabídl předláždění děr zdarma!

Na dláždění těchto prostor jsem se podílel osobně, tehdy jako dlaždič, který pracoval pro opravdu renomovanou a profesionální firmu. Žádná dlažba nevydrží na věky. Ale když jsem se díval na „dlaždiče“ města, kteří občas někde nějakou dlažbu opravovali, nevěřil jsem vlastním očím. Na první pohled bylo vidět, že s žulovou kostkou a tím, jak se má dláždit, nemají absolutně žádné zkušenosti,“ napsal do komentářů pod článek Olomoučan Jaroslav Vinický. Vzápětí pak nabídl městu nejen předláždění rozkotané dlažby úplně zadarmo, ale i školení pro dlaždiče, jak pracovat s žulovou kostkou.

Sice za chvíli odjíždím pracovat do zahraničí, ale pokud mi navezete štěrk, koupíte kladívko a „koleno“ a po předláždění zajistíte „žehličku“, rád to pro Město Olomouc v příštím týdnu udělám. A klidně gratis. I s tím, že se můžou zaměstnanci města dívat a přiučit, jak se dláždí žulová kostka,“ uvedl.

Pro úplnost dodáváme, že od minulého týdne došlo v přednádražním prostoru ke dvěma posunům: Zmenšil se počet volně se válejících kostek u jednotlivých jam, a dále, na nástupišti C vznikla nová jáma.

Vlastimil Blaťák