Sociální demokraté kandidují s nezávislými jako Olomoučané

Kandidátka sociální demokracie do olomouckých komunálních voleb je ve znamení nového začátku. ČSSD nakonec postaví kandidátku vlastní, doplněnou nezávislými osobnostmi, do podzimních voleb ji povede Michael Mencl.

„Důležité je, že do voleb nejdeme sami, sociální demokraty doplní řada kvalitních nezávislých kandidátů. Měli jsme několik nabídek na společnou kandidátku i s politickými stranami, ale nenalezli jsme programovou shodu,“ uvedl pro Hanácké novinky Michael Mencl. Jedna z uvedených nabídek na koaliční spolupráci přitom měla přijít od Antonína Staňka, který byl posledním sociálnědemokratickým primátorem Olomouce, stranu již opustil, a podle všech indicií se nakonec chystá kandidovat v řadách KSČM.

Olomoučtí sociální demokraté pověřili svého nového lídra Michaela Mancla sestavením kandidátní listiny, která ponese název Olomoučané. „Chci sestavit kandidátku, která přinese Olomouci skutečnou změnu, bude vnímat reálné problémy obyvatel, a která představí velmi zajímavý a důležitý program. Přibližně za měsíc chci mít tuto kandidátku hotovou. Budou ji na čelných pozicích tvořit nové tváře sociálních demokratů a osobnosti s bohatou životní a profesní zkušeností. Počítám s učitelkami a učiteli, řediteli škol, lékařkami a lékaři, lidmi z neziskového sektoru i univerzity. Kandidátní listina bude velmi pestrá,“ uvedl Mencl.

Mgr. Michael Mencl se narodil v roce 1983 v Olomouci, vystudoval mezinárodní vztahy na MUP a absolvoval rovněž studijní pobyt v Manchesteru. Poté působil na filozofické fakultě UP. Řadu let pracoval jako předseda KMČ Řepčín, kde realizoval i projekt „Sejdeme se u vody“. Po narození dvou dětí začal pracovat ve stavebnictví, ve kterém se pohybuje dodnes. V současnosti žije na Dobrý den, po dohoděNové Ulici. Je ženatý. Členem ČSSD je od roku 2010.

Vlastimil Blaťák