Předseda Fialovy mládeže v boji o plumlovskou radnici

Občanští demokraté si v Plumlově zvolili zástupce, kteří je budou reprezentovat v nadcházejících komunálních volbách. O vedení místního městského úřadu se chce utkat i předseda Mladých konzervativců David Vančík.

Volby do zastupitelstev obcí se v Česku uskuteční v pátek 23. září a v sobotu 24. září. Místní sdružení Občanské demokratické strany do letošních voleb, které rozhodnou o budoucím vedení místní městské samosprávy podle našich informací vyšlou nejen zkušené matadory, ale i nováčky.

Mladí konzervativci jsou mládežnickou organizací liberálně konzervativně smýšlejících lidí ve věku 15–35 let, kteří se od svého vzniku v roce 1991 hlásí k Občanské demokratické straně a plní roli jejich přípravky mladých politiků. Člení se na regionální kluby po celé zemi, kterých je v současné době na dvě desítky, členská základna čítá stovky členů a řadí se mezi nejpočetnější mládežnické organizace parlamentních politických stran v naší zemi. David Vančík zastává post celostátního předsedy od roku 2019 a začátkem letošního roku ho opět obhájil díky drtivé většině hlasů přítomných delegátů na jejich 26. Kongresu MK.

Členové této organizace rádi zkracují slangově svůj název na ,,Mkáčko“. To vychovalo za více jak třicet let své existence celou řadu známých politiků a osob veřejného života. Ve vedení Mladých konzervativců se vystřídalo mnoho osobností. Předchůdcem Vančíka v čele této organizace byl například bývalý poradce Václava Klause, europoslanec a zakladatel Strany svobodných občanů Petr Mach. Z MK vyšla i celá řada dalších známých politiků jako europoslanec Jan Zahradil, současný ministr kultury Martin Baxa, bývalý ministři Jiří Pospíšil, Ivan Langer, Petr Gandalovič nebo Pavel Drobil, ale i významní politologové jako Michal Kubát, Ladislav Mrklas nebo Miroslav Mareš.

Pro Vančíka jsou letošní komunální volby v Plumlově první opravdovou zkouškou. Zastává zde poprvé ,,volitelné“ místo v důležitých volbách. Naše redakce se bude snažit v nejbližších dnech zjistit podrobnosti a přinést vám informace o celé místní kandidátní listině, která může znamenat pro místní město generační obměnu.

Článek byl publikován pomocí samoobslužného portálu pro publikaci HN.