Bývalý velitel olomoucké posádky Blaško: Pozbyl soudnost?

Europoslanec za SPD, generálmajor ve výslužbě a bývalý velitel olomoucké posádky Hynek Blaško se nechal vyfotografovat na koni jako T.G. Masaryk. Bizarní fotografii sdílel na svém profilu na sociálních sítích dokonce Tomáš Vandas.

„Známe se již několik let, a co je na něm sympatické, to je snaha říkat věci napřímo a bez obalu, a podpora různých vlasteneckých stran a spolků, včetně DSSS. I proto jsme se rozhodli ho v jeho boji podpořit, a to bez jakýchkoliv podmínek. Bylo by dobré, aby se k tomu připojili i zástupci ostatních stran a hnutí národního spektra,“ uvedl na svém facebookovém profilu pod neuvěřitelnou fotografií generála Blaška šéf krajně pravicové DSSS Tomáš Vandas. Komentáře pod příspěvkem nazávají fotografii politickým bizárem, sám europoslanec ji na svém aktuálním politickém profilu nesdílel.
Uchazeč o pražský hrad Blaško zatím nemá dostatek podpisů
Hynek Blaško oznámil kandidaturu na prezidenta letos koncem května, prozatím nemá nasbírán dostatečný počet 50 tisíc podpisů, aby se o prezidentský úřad mohl ucházet.Vystudoval vojenskou vysokou školu ve Vyškově, velel 4. brigádě rychlého nasazení a pak pracoval jako poradce náčelníka generálního štábu pro zahraniční věci. Působil také jako vojenský představitel ČR u Vrchního velitelství ozbrojených sil NATO v Evropě (SHAPE).

Do výslužby odešel v roce 2012 v hodnosti generálmajora. Poté se angažoval v politice, zasedal v zastupitelstvu Vysočiny za Stranu práv občanů, za kterou také neúspěšně kandidoval ve sněmovních volbách v roce 2017. V roce 2018 se ucházel o senátorský mandát na Chrudimsku.

Vlastimil Blaťák