Je to oficiálně venku: ProOlomouc půjdou v Olomouci do voleb v koalici s Piráty

Dvě liberální koalice míří v Olomouci do podzimních komunálních voleb. Jak jsme již na Hanáckých novinkách avizovali přibližně před měsícem, vedle koalice STAN + Zelení se na společné kandidátce představí také hnutí ProOlomouc spolu s Piráty. Po dnešku je to již oficiální. Koalice si dává za cíl vítězství ve volbách.

„Občané se jasně vyslovili pro zásadní změnu už před čtyřmi lety, avšak tehdejší vítěz se vzápětí spojil se stranami, které Olomouci vládnou nepřetržitě dvacet let. Nyní přichází skutečně reformní blok s realistickým, na budoucnost orientovaným programem, který zastaví stagnaci města a zlepší viditelně život občanů,“ uvedl společný lídr Tomáš Pejpek z ProOlomouc. „Už nyní tvoříme dohromady největší opoziční sílu proti končící koalici, která nedokázala přinést městu vizi ani ukončit plýtvání a dopouštěla se opakovaných manažerských selhání. Věříme, že získáme silný mandát a začneme tvořit z Olomouce město moderní, fungující a krásné,“ řekl Viktor Tichák, lídr Pirátů a dvojka společné kandidátky.

Obě strany podle vydané tiskové zprávy konstatovaly vzájemnou programovou blízkost na komunální úrovni a deklarovaly vznik kandidátky, která bude otevřena i nezávislým osobnostem. K nosným tématům programu má na jedné straně patřit transformace a digitalizace magistrátu, lepší a transparentní správa financí, majetku i městských organizací, a na druhé straně pak důraz na promyšlený růst města a obnovu příměstské krajiny, bezpečný a uživatelsky příjemný veřejný prostor, na bydlení, rovnoprávný rozvoj všech druhů dopravy a zajištění služeb občanům.

-red-